Rodák z Jindřichova Hradce naposledy hrál za pražskou Spartu v loňské sezoně, kde zapsal třicet extraligových klání, ve kterých zaznamenal osmnáct bodů za pět gólů a třináct asistencí.

„Jsem rád, že jednání dopadla dobře a Zbyněk je tady. Už se zapojil do tréninku. Jde o obrovsky zkušeného hráče a věřím, že nám hodně pomůže. Bude záležet na tom, jak se bude cítit. Nechci tedy předjímat, do kterého utkání nastoupí,“ uvedl majitel Komety a hlavní kouč Libor Zábranský pro klubový web.

Ivan Baranka, HC Kometa Brno
Moje branka nakonec k ničemu platná nebyla, hodnotí Ivan Baranka

Michálek má bohaté zkušenosti s NHL, ve které odehrál přes osm set zápasů. Dlouhá léta byl také oporou národního týmu České republiky.

„Chtěl jsem jít do týmu, kde je šance vyhrát titul a dobrá atmosféra. Věřím, že Kometa je natolik silná, aby i letos mohla hrát o nejvyšší příčky. Je to hokejové město se skvělými fanoušky. Navíc tady znám hodně kluků a s Liborem Zábranským byla super domluva. Co jsme si řekli, platilo. Počkal, až si vyřeším všechny svoje osobní věci. Měl jsem z našeho jednání dobrý pocit a nakonec se rozhodl pro Brno," sdělil šestatřicetiletý bek, poslední soutěžní utkání odehrál 9. března 2018.