Kometa byla v utkání vždy o krok zpět. Ve druhé části dotahovala jednogólové a ve třetí i dvoubrankové vedení Bílých Tygrů.

O úvodní gól zápasu si řekla hloupou chybou. Brňané poprvé pykali za příliš mnoho hráčů na ledě v úvodní třetině a poté ještě jednou v 29. minutě, kdy už omyl Komety v přesilovce po chytré nahrávce Kvapila potrestal Michal Bulíř. „Musíme si to mezi sebou pohlídat. Dobře, když se to stane jednou, je to omyl, ale dvakrát to už je moc,“ řekl útočník Komety Martin Nečas v televizi. Šlo zřejmě o špatná střídání obránců.

Fotbalista Francis Koné.
Chtěl jsem strašně dát gól. Bylo ve mně příliš emocí, lituje Koné vyloučení

Do druhé sirény stačil vyrovnat ve formě hrající kanadský útočník Alexandre Mallet, kterému předložil puk Hynek Zohorna, jenž využil zaváhání brankáře Jaroslava Januse při rozehrávce. Ve třetí třetině však na gólmana Komety Marka Čiliaka vyzráli Jan Stránský a Tyler Redenbach. „Ve třetí části padaly takové zvláštní góly. Je to škoda. Určitě jsme si nezasloužili odjet bez bodu,“ tvrdil asistent kouče Komety Petr Haken.

Jeho svěřenci se vzchopili a trefy Nečase i Leoše Čermáka přišly z dorážek. „I když jsme si to říkali před zápasem, pořád jsme se pořádně netlačili do brány. Až ve třetí třetině jsme tam začali trochu víc chodit a byly z toho dva góly. Snažíme se pořád hrát hezký hokej, ale vidíme, že nám to nejde. Gól z dorážky se počítá stejně jako kombinace do prázdné,“ sdělil Nečas.

Ani pracné dotáhnutí výsledku nestačilo. Pět a půl minuty před koncem rozhodl Kvapil, k němuž se puk šťastně odrazil a z ostrého úhlu propálil bezmocného Čiliaka. „Mně se tu hraje velmi dobře. Máme dobrý systém, rozumíme si i v lajně. Pokud budeme makat tak, jako proti Brnu, měli bychom jít nahoru,“ dodala posila Liberce z ruského Chabarovsku.

Bílí Tygři jsou desátí, Brňané čtvrtí a v úterý hrají v půl šesté večer na ledě vedoucí Plzně.

Hokejista Hynek Zohorna.
Hrajeme hodně v rozích a netlačíme se před gólmana, zlobil se po prohře Zohorna

LIBEREC - KOMETA 4:3 (0:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 29. Bulíř (M. Kvapil, Bakoš), 44. J. Stránský (Kolmann), 48. Redenbach (Havlín), 55. M. Kvapil (Bulíř) – 35. Mallet (H. Zohorna), 50. Nečas (H. Zohorna, Mallet), 54. L. Čermák (R. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Kika – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 29:23. Zblokované střely: 9:6. Hity: 10:12. Úspěšnost vhazování: 63 % (33/52) – 37 % (19/52). Diváci: 5959.

HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Barinka, J. Krejčík, L. Vágner, Štencel, Bartejs – M. Erat (A), Hruška, Zaťovič (A) – Haščák, Nahodil, Dočekal – Vincour, L. Čermák (C), T. Svoboda – H. Zohorna, Nečas, Mallet – R. Zohorna.

Bílí Tygři Liberec: Janus – Havlín, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Maier – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, M. Kvapil – Bartovič, Redenbach, Ordoš – J. Stránský, Vantuch, J. Vlach.