Cože, to už hrajeme? Možná něco podobného si říkají hokejisté brněnské Komety v první třetině extraligových zápasů. V předchozích šesti zápasech vždy dostali první branku. Stejné to bylo i v nedělním duelu na ledě chomutovských Pirátů, který Jihomoravané prohráli 4:5.Na ledě posledního nováčka nejvyšší soutěže už v šesté minutě Brňané prohrávali o dvě branky. Jenomže z podobné šlamastiky se dostali i v minulém kole proti Spartě. I v Chomutově srovnali po gólech Miroslava Holce a Martina Dočekala.

O osudu zápasu z výrazné části rozhodla domácí disciplinovanost. Kometa si pod Krušnými horami připsala o tři vyloučení víc. A právě ty Piráti potrestali. „V zápase rozhodl důraz v brankovém prostoru, odkud dal Chomutov všechny góly. Stříleli to tam a buď to byly teče nebo dorážky. My jsme se v tom prostoru neprosadili, což bylo rozhodující," hodnotil zápas brněnský kouč Zdeněk Venera.

Před zápasem druhý tým extraligové tabulky měl výbornou šanci na zisk tří bodů v polovině poslední části, ale nevyužil dvojnásobnou přesilovku. To už se za Brno dvakrát trefil ještě Hynek Zohorna. Poslední slovo nakonec měla teč Yoricka Treilleho. „Prosazovali jsme se kolem brány. V několika chvílích jsme zbytečně zmatkovali v obranném pásmu, ale strašně důležitým momentem bylo ubráněné oslabení ve třechj," oddechl si Mikuláš Antonik, který Piráty vede při hledání nového kouče.

Do branky Komety se znovu postavil Martin Falter namísto Jiřího Trvaje. Rozhodně se nenudil. Piráti totiž své hosty výrazně přestříleli. Falter musel vytasit 32 zásahů. Zato Brno bylo efektivní. Ve dvou třetinách mu na tři branky stačilo třináct střel. „Hlavně závěr byl těžký, Brno hrálo power play, mělo několik šancí, ale podržel nás brankář. Pro nás jsou tři body zlaté," doplnil Antonik.

V úterý se na ledě brněnské Kajot Areny rozhoří další velká hokejová bitva. Do Brna přijede Jágrovo Kladno. Jeho lídr a kapitán se v klubovém dresu objeví v Brně po více než dvaceti letech. Navíc půjde o boj o stříbrnou příčku. Středočeši se po výhře na Libercem dostali na druhé místo.