Po duelech s Olomoucí a Zlínem se scénář opakoval i proti Plzni. Možná by se už hodily při zranění zkušených borců Martina Erata, Martina Zaťoviče či Jozefa Kováčika rady čtyřicetiletého matadora Kamila Brabence. Brněnský odchovanec má do Komety namířeno z celku Nové Zámky.

Po šesti letech na Slovensku se vrátí do Komety, proti Plzni však ještě nenastoupil, přestup se nestihl dotáhnout. „Pokud se vyřeší administrativní věci se slovenským svazem, může příští týden už hrát," osvětlil asistent kouče Komety Petr Haken angažování Brabence, které je reakcí na zranění dalšího útočníka Tomáše Vincoura.

Proti Plzni si Brňané museli poradit bez Brabence. Domácí vedli po brance Ondřeje Němce z osmé minuty, když si sjel před branku a využil chytré nabídky Marka Kvapila. Jenže Kometa ztratila zápas kvůli tomu, že nepohlídala plzeňské protiútoky, z nichž dostala všechny tři branky. „Snažíme se hru tlačit do brány. Někdy z toho vyplave šance soupeře, když nám ujede. Protiútoky jsme měli i my, ale bohužel je nedáme, soupeř ano," štvalo Štencla.

Za stavu 1:0 pro Kometu pláchl obraně Jakub Lev, hned po 38 sekundách druhé třetiny vyvinul neskutečné zrychlení Dominik Kubalík a skóroval. Kometa nastřelila tyčku a horko těžko dotáhla duel do prodloužení po premiérové brance Alexandra Malleta v brněnském dresu. „Při našem oslabení jsme nechali volného Lva, to se nesmí stávat. Rozhodl i nástup do druhé třetiny, kdybychom nedostali branku od Kubalíka, bylo to jednodušší. Plzeň vytěžila z minima maximum," řekl Haken.

Zmar dokonal v prodloužení plzeňský bek Lukáš Pulpán, gólové dorážce nezabránil ani Ondřej Němec, jenž si klekl do branky. „Tahali jsme za kratší konec, nebyli jsme moc nebezpeční dopředu. Domácí měli převahu. Tak to někdy chodí, že nevyhraje lepší tým," uvedl asistent kouče hostů Jiří Hanzlík.

Kometa klesla na šesté místo a na sedmé, které už znamená předkolo play-off, má náskok čtyři body.

HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 8. O. Němec (M. Kvapil), 42. Mallet – 9. Lev (Kadlec, Machovský), 21. D. Kubalík, 61. Pulpán

Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) – Komárek, Ondráček

Vyloučení: 2:6

Využití: 0:1

Diváci: 7565

Sestavy:

Brno: Čiliak – O. Němec, Štencel, Trška, Gulaši, Bartejs, T. Malec – H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II – Mallet, J. Hruška, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Dočekal – F. Dvořák, Nečas, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken

Plzeň: Machovský – Čerešňák, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Moravčík, Němeček – Kratěna, Kracík, D. Kubalík – Indrák, Stach, Lev – Hrnka, Preisinger, T. Svoboda – Vondráček, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík