Brněnští střelci se konečně dočkali kanonády. Před duelem s Chomutovem v aktuál-ním extraligovém ročníku Kometa nevyhrála o víc než tři branky a v zápase nenasázela víc než pět gólů.

Střeleckou uzdu Kometa povolila až v jedenačtyřicátém utkání. Doma rozmetala Piráty 7:1. „Ani bych neřekl, že jsme odehráli nejpovedenější zápas v sezoně. Na góly jo, ale jinak jsme měli lepší duely, i když jsme třeba nedali tolik branek jako proti Chomutovu,“ líčil brněnský forvard Petr Holík.

Nespokojenost v táboře úřadujícího mistra panuje zejména z první třetiny. „Začátek se nám nepovedl. Soupeř vstřelil první gól. Následně jsme si řekli, že to takhle nejde. Hráli jsme příliš lehkovážně. Po vlastních chybách jsme se dostávali do blbých situací,“ bědoval šestadvacetiletý centr, který zaznamenal proti Chomutovu dvě asistence a v extraligovém bodování mu náleží druhá příčka.

Martin Zaťovič.
Nominace se dočkala čtveřice hráčů Komety, květnové hokejové hry budou v Brně

Kometě se podařilo záhy skóre srovnat, ale Chomutov měl ještě do konce úvodního dějství několik dobrých příležitostí. Nic nenasvědčovalo tomu, že soupeř, který se potácí ve finančních problémech, vysoko prohraje.

Piráti se v Brně představili bez řady opor. „Nechci, aby to vyznělo jako výmluva, protože ctíme kvalitu soupeře. Bohužel jsme přijeli bez gólmana a sedmi hráčů základní sestavy. Kdo uměl bruslit, odjel na utkáni. Máme hodně zraněných a do toho nás v kabině navštívila viróza,“ ozřejmil chomutovský asistent trenéra Jan Šťastný.

Volná místa v sestavě zaujali junioři. „Že Chomutov dostal sedm branek, neznamená, že je slabý. Nastoupil s mladými hráči, kteří byli nepříjemní a hodně bruslili,“ nepodceňoval soupeře Holík.

Od druhé třetiny góly dávali už jen domácí. Za zmínku stojí především debutová trefa Jakuba Orsavy, který v dresu Komety odehrál teprve třetí utkání. „Nevím, jak branka padla. Puk jsem vůbec neviděl. Byl jsem v souboji před brankovištěm, podklouzl jsem a došoural se až do branky,“ glosoval sedmadvacetiletý útočník situaci, při které dovezl kotouč do branky zadkem.

Kometa vyhrála potřetí v řadě a v tabulce se stále drží na šesté pozici.

Kometa Brno - Chomutov 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Mueller (P. Holík, Dočekal), 24. Zaťovič (Mueller, O. Němec), 28. Orsava, 31. Hruška (Orsava, Bartejs), 44. Malec (P. Holík, O. Němec), 54. Zaťovič (Mueller, Hruška), 54. L. Čermák (Vondráček) – 7. Raška (L. Kovář, Duda).

Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 39:24.

Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Malý, Komárek. Diváci: 7016.

Kometa: Vejmelka – D. Mikyska, O. Němec, Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Kusko, Plekanec, Mallet – Orsava, Hruška, Vondráček – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

Chomutov: Pavlát – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela, Trefný – Marjamäki, Šťovíček, T. Svoboda – Koblasa, Huml, J. Havel – A. Dlouhý, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa.