Hosté z Plzně potvrdili, že jim ofenziva v posledních zápasech funguje. Kometě odskočili v utkání třikrát na rozdíl gólu. „Mrzí mě, že jsme dostali všechny čtyři góly z prostoru před brankou. Musíme zapracovat na odstranění těchto chyb," uvědomoval si bolest domácí defenzivy Pokorný.

Brňané střeleckou smůlu prolomili až v 37. minutě. Domácí forvard Jan Káňa ukradl kotouč americkému útočníkovi Ryanu Hollwegovi a nachystal puk do jasné pozice Vojtěchu Němcovi. Káňa ještě přidal ke svému výkonu i gól, když dvě minuty před koncem poslal zápas do prodloužení. „V závěru Jozef (Kováčik – pozn. red.) dostal puk na modrou, postavil jsem se před branku a nějak natřikrát jsem to tam doplácal přes beton," popsal Káňa gólovou situaci na 4:4.

Vyrovnávací branka rozezlila Tomáše Svobodu, který v Plzni hostuje z Komety do konce sezony. Dostal osobní trest a při odchodu do kabiny vztekle rozštípal hokejku. „Mrzí mě ten můj konec, že to takto dopadlo, ale k tomu se ani nejde vyjadřovat. Člověk potí šedesát minut krev a pak se stane pár zbytečných momentů, které vrátí druhý tým do hry, a to mě rozčílilo," hlásil Svoboda nekonkrétně.

Prodloužení se hrálo ve vysokém tempu i kvůli vyloučením a situaci tři na tři. „Mrzí mě, že jsem dal další tyčku, mohla rozhodnout zápas. Vyhnuli bychom se nájezdům a panovala by spokojenost," litoval brněnský obránce Jozef Kováčik, jenž mohl v prodloužení navázat na svůj gól ze třetí třetiny.

V nájezdech se prosadil jen hostující Nicholas Johnson. Brňané zvolili ve všech případech jen střelu. Kometa se tak po zisku bodu posunula na deváté místo tabulky, ovšem náskok na jedenácté místo se zmenšil na šest bodů. Plzeň je čtvrtá.

Následující střetnutí čeká brněnské hokejisty už v neděli na ledě pražské Sparty, kde odčiňují lednový debakl 3:9 od půl šesté večer.

Kometa Brno – Škoda Plzeň 4:5 sn. (0:1, 1:0, 3:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Němec (Káňa), 42. Čermák (Dočekal), 50. Kováčik (Dočekal, Zohorna), 59. Káňa (Kováčik) – 20. Indrák (Kracík, Kubalík), 43. Lev (Svoboda, Kratěna), 44. Indrák (Kracík, Kubalík), 53. a rozhodující nájezd Johnson (Kratěna, Svoboda). Rozhodčí: Čech, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Diváci: 7 700.

HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle, Štindl, Hanzlík, Kováčik, Malec, Trška, Kozák – Ostřížek, Hruška, Ton – Káňa, Němec, Špirko – Dočekal, Čermák ©, Vondráček – Burian, Koreis, R. Zohorna – Dvořák. Trenér: Libor Zábranský.

HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek, Sklenička, Kadlec, Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna © – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Lev, Přikryl, Hollweg.Trenér: Michal Straka.