Brňany zle potrápil zejména třinecký kanonýr Martin Růžička, který pomohl domácím ke třem bodům hattrickem. „Někdy to tam takhle napadá. Každý hattrick je cenný, ale je to práce i mých spoluhráčů. Dva góly jsem dával prakticky do prázdné brány,“ usmíval se Růžička.

Duel rozhodly zejména situace při nestandardním počtu hráčů na ledě. Zatímco Kometa v přesilových hrách na soupeře nic nevymyslela, domácí v nich dvakrát udeřili.

Skóre zápasu otevřel z početní výhody Erik Hrňa a Růžička zahájil svoji kanonádu rovněž v přesilovce. „Bohužel jsme dostali dvě branky v oslabeních. Myslím si, že to rozhodlo, protože my jsme v přesilovkách produktivní nebyli,“ pokrčil rameny asistent brněnského trenéra Petr Haken.

Jeho svěřenci se přitom pyšnili až do zápasu s Třincem perfektní úspěšností v přesilových hrách, gólem jich skončilo 26,79 procenta. Třinec však prokázal, že na druhém místě ve využití početních výhod není náhodou. „Přesilovka byla naše velká zbraň, tentokrát jsme ji nevyužili. To byl ten nejdůležitější parametr, v čem se zápas zlomil a v čem byl Třinec lepší,“ uznal Haken.

Brněnská Kometa. Ilustrační foto.
Kometa zná termíny osmifinále Ligy mistrů. Se švýcarským Zugem začne doma

Brňané odpověděli pouze na první branku Hrni, když se o dvě minuty později trefil z přečíslení kanadský útočník Alexandre Mallet. Pak už si ale světla reflektorů přivlastnil Růžička, který ještě ve druhé třetině vrátil domácím vedení.

Ve třetí části hry po rychlých kličkách nadvakrát překonal gólmana Marka Čiliaka a hattrick uzavřel střelou do prázdné branky při power play hostů. „Od druhé třetiny jsme se začali zvedat a využité přesilovky nás postavily na nohy. Pak se do toho kluci dostali. Odehráli výborný zápas a parádně odbránili i přesilovky Komety,“ těšilo třineckého asistenta trenéra Marka Zadinu, jehož tým je třetí. 

Kometa se v dalším zápase představí v pátek doma proti Hradci Králové.


HC OCELÁŘI TŘINEC – HC KOMETA BRNO 4:1

(0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. Hrňa (Marcinko, M. Doudera), 32. Martin Růžička (Hrňa, Rákos), 46. Martin Růžička (O. Kovařčík, Marcinko), 60. Martin Růžička – 29. Mallet (Nahodil, Gulaši).
Rozhodčí: Pražák, Hradil – Ganger, Hanzlík.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 24:23.
Diváci: 4 199.
Nejlepší hráči: Martin Růžička – Alexandre Mallet.
 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Linhart, Bartko, D. Musil, Adámek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a Zadina.
HC Kometa Brno: Čiliak – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič, Hruška, M. Erat – T. Svoboda, L. Čermák, Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, Nahodil, H. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Haken.