V brance oproti minulému utkání nahradil Marka Langhamera a v úvodních minutách se nestačil divit. Za jasnou výhrou nasměrovali Olomouc tři bývalí hráči Komety – Jan Káňa, Miroslav Holec a Vilém Burian.

Po třech minutách hosté prohrávali 0:2, do první sirény obdrželi ještě jeden gól. „Přijeli jsme sem jako kdybychom měli hrát na rybníku. Některé branky jsme soupeři darovali. Blíží se play-off a předvedeme tohle,“ nechtěl věřit výkonu týmu sedmadvacetiletý slovenský brankář.

Rozhovor na konci týdne s obráncem brněnské Komety Ondřejem Němcem.
Čas už nikdo nezastaví. Nároďák patří mladším, říká obránce Komety Němec

Podobný scénář zastihl obhájce titulu i ve středu doma proti Plzni. To pro změnu nezvládli Brňané druhou třetinu, kterou prohráli 0:4, poté však ze skóre 1:4 dotáhli duel do prodloužení. „Nemůžeme se spoléhat na to, že vždycky zápasy otočíme. S Plzní jsme druhou třetinu vypadli a potom výsledek doháněli. Musíme hrát šedesát minut,“ apeloval Čiliak.

Na olomouckém ledě se žádné „zmrtvýchvstání“ neudálo. Až v první desetiminutovce třetí části snížili na rozdíl dvou branek obránci. Od modré čáry se prosadil Jakub Krejčík, z mezikruží Jan Štencel. „Za stavu 4:2 jsme trochu znervózněli, ale naštěstí jsme potom přidali ještě nějaké góly. Máme velkou motivaci se dostat do šestky, není to v našich rukou, ale uděláme pro to všechno,“ slíbil Jan Tomajko, asistent kouče nyní o bod sedmé Olomouce.

Právě touha uhrát pozici v první šestce zajišťující přímý postup do play-off byla na Hanácích znát. Domácí odpor Komety zlomili ve třetí části ještě trefami Jakuba Galvase a Davida Škůrka na konečných 7:2. „Nemám moc co hodnotit. Na straně domácích byla obrovská motivace. My jsme do zápasu nastoupili jako do přípravy,“ řekl asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Brňané jsou stále pátí tři body za čtvrtými Vítkovicemi. Čtvrté místo zajišťuje výhodu domácího prostředí pro start do čtvrtfinále play-off. „Když přijdeme o top čtyřku, bude to škoda, ale nevidíme to jako velký problém,“ dodal Pokorný.

Vzpomínkové setkání a pochod za zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyni Martinu Kušnírovou.
Plné náměstí uctilo zastřeleného slovenského novináře Kuciaka. Přišlo 1200 lidí

Olomouc – Kometa Brno 7:2 (3:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. J. Káňa (Skladaný), 3. Holec (Vyrůbalík, Mráz), 20. Burian (Strapáč), 31. J. Knotek (Eberle), 50. J. Knotek (Škůrek, Laš), 56. J. Galvas (Jergl, J. Knotek), 57. Škůrek (Burian, Strapáč) – 41. J. Krejčík (Zaťovič, P. Holík), 49. Štencel (P. Holík). Rozhodčí: Svoboda R., Kubičík – Pešek, Svoboda J. Vyloučení: 6:3, navíc L. Galvas (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Mráz, Jergl.

HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič, P. Holík, M. Erat (A) – R. Zohorna, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour.