„Každý soudný člověk, který se podívá na náš program, kdy hrajeme obden a někteří hráči jsou přetížení, pochopí, že jsme se museli tímto způsobem rozhodnout. Mladí kluci nezklamali a získali další cenné zkušenosti,“ sdělil asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Trenéři se rozhodli šetřit klíčové hráče na čtvrteční třaskavý duel v extralize proti Spartě. Ligu mistrů upozadili, čehož Švédové dokonale využili. „Vypracovali jsme si slibný náskok do odvety. Naše síla v přesilovkách se ukázala jako klíčová,“ líčil útočník Frölundy Patrik Carlsson, autor dvou branek hostujícího týmu.

Volejbal KP Brno. Ilustrační foto
Trápící volejbalistky KP se pokusí proti Thiře o zlatý set a postupový zázrak

Právě početní výhody se ukázaly jako klíčový aspekt zápasu. „První třetinu jsme odehráli výborně. Měli jsme pohyb, soupeře jsme donutili k chybám, šli jsme do vedení a dostali se i do dalších šancí. Jenže v závěru úvodní části přišlo čtyřminutové vyloučení a Frölunda ukázala obrovskou sílu v přesilovkách, dala dvě branky,“ řekl Pokorný.

Zejména v prostřední části se hráči brněnského celku nevyhnuli nekázni. „Ve druhé třetině jsme hráli hodně v oslabení,“ bědoval útočník Komety Alexandre Mallet.

Brňané ještě za nepříznivého stavu 1:2 mohli vyrovnat. „Při hře pět na pět jsme dvě třetiny hráli dobře, měli jsme tutovku na vyrovnání, ale puk se zasekl na brankové čáře,“ zmínil Pokorný moment, po němž Frölunda vstřelila dvě branky.

Hosté si tak do Švédska vezou slibnou třígólovou výhodu. „Mrzí nás zbytečné vylučovaní. Soupeř měl obrovské individuální dovednosti. Šance na zvrácení nepříznivého výsledku jsou vždy. Tapparu jsme doma zdolali 5:1 a u nich jsme rychle prohrávali 0:2. Hokej je ošidný, ale po takové prohře jsou naše vyhlídky horší,“ dodal Pokorný.

Kometa Brno - Frölunda Indians 1:4Třetiny: 1:1, 0:3, 0:0.
Branky a nahrávky: 10. Köhler (Zohorna, Mikyska) – 20. Carlsson (Lundqvist, Rakhshani), 21. Carlsson (Lasch, Genoway), 28. Rosseli-Olsen (Friberg, Mustonen), 31. Genoway (Lasch, Carlsson).
Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. Rozhodčí: Lemelin, Stricker – Ondráček, Tošenovjan. Diváci: 3390.
Kometa: Dostál – Štencel, Schaus, Barinka, Mikyska, Malec, Kučeřík, Kowalczyk, Bartejs – Horký, Hruška, Mallet – Dočekal, Zohorna, Köhler – Plášek, Süss, Mlynář – Kusko, Král, Meluzín.
Frölunda: Gustafsson – Moverare, Genoway, Ekbom, Lindström, Grönlund, Nørstebø, Sigalet – Lundquist, Rakhshani, Lasch – Stålberg, Hjalmarsson, Carlsson – Westerholm Pa., Fagemo, Westerholm Po. – Söderlund, Friberg, Mustonen, Rosseli – Olsen.

Ilustrační foto.
Střelecké tápání? V Lize mistrů Kometa pálit umí. Proti bude dvojnásobný šampion