Duel se hrál ve vysokém tempu, šancí bylo na obou stranách několik. „Šlo o velice kvalitní zápas, který určitě splnil parametry, jaké se od něho očekávaly. Lidem se utkání muselo líbit. Souboj s Litvínovem určitě patřil zatím k těm nejlepším v této sezoně,“ líčil obránce Komety Michal Barinka.

Ten se proti Vervě střelecky prosadil ve třetí třetině, když zvyšoval na rozdíl tří branek. Kometě se tak konečně podařilo soupeři odskočit na větší brankový rozdíl. „Třetí gól padl až v závěru, ale jsme rádi, že jsme vyhrávali větším počtem branek, což se nám doposud příliš nestávalo. Pomohlo to dost, víc jsme si dovolili. Věděli jsme, že když nějaký gól dostaneme, tak hned nebudeme potrestaní vyrovnáním,“ sdělil Jan Štencel, další skórující obránce v zápase.

Sportovní redaktor Deníku Rovnost Jaroslav Kára absolvoval v Itálii poprvé dlouhý ironmanský triatlon.
Na vlastní kůži: Ironman aneb Když se dělá zle jenom při chůzi

Prosadil se v první třetině při početní výhodě Komety. „Celkově dáváme málo branek, takže se na ně nadřeme. Gól je práce všech pěti hráčů na ledě, a že ho dá obránce nebo útočník, je jedno. Prostě ho potřebujeme do brány dostat,“ podotkl třiadvacetiletý bek.

Kometa - Litvínov 3:1
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1.
Branky a nahrávky: 9. Štencel (P. Holík, Zaťovič), 40. Mallet (Hruška), 54. Barinka (R. Zohorna, O. Němec) – 56. J. Černý (M. Hanzl, Petružálek).
Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:24. Rozhodčí: Mrkva, Hribik – Lederer, Lučan. Diváci: 7700.
Kometa: Vejmelka – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., Hruška, Mallet – Kašpar, R. Zohorna, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.
Litvínov: Janus – Šesták, Hunkes, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Strejček – J. Černý, J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – Trávníček, M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Jurčík, M. Havelka.

Brněnský celek do zápasu vlétl skvěle a první třetina se hrála v jeho režii. „Ze začátku jsme Litvínov vyloženě k ničemu nepustili, když něco měli, tak to výborně lapil Karel Vejmelka. Duel se vyvíjel podle našich not,“ glosoval Barinka děj v prvním dějství.

V něm Brňané mohli svoji aktivitu zužitkovat větším počtem branek. „V závěru první třetiny jsme měli čtyři stoprocentní šance, které jsme ale neproměnili,“ uvedl asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

Ve druhé části už se zdálo, že gól nepadne. Jenže pár vteřin před koncem si vzal puk Alexandre Mallet, mazaně objel branku a jeho pokus ze záporného úhlu si do brány betonem srazil hostující brankář. „Do druhé třetiny jsme měli dobrý nástup, ale pak se hra srovnala. V brejkových šancích Litvínova nás podržel Vejmelka. Alexův gól na 2:0 byl strašně důležitý,“ pravil Pokorný.

V závěru Litvínov už jen korigoval jednou trefou. Kometa se tak revanšovala fanouškům za kolaps ze zápasu s Zugem. „Pro nás dobrý impuls s tím, že jedeme na těžký zápas do Vítkovic, kde nás nečeká nic snadného. Musíme zregenerovat a dobře se nachystat,“ dodal Štencel.

Kouření. Ilustrační foto.
Ukradl cigarety za sto tisíc korun