V utkání obdržel gól jako první, když si domácí forvard Jakub Lev vyjel zpoza branky a střelou zápěstím vymetl růžek jeho branky tak, že nadskočila jeho láhev s vodou.

Brňané se ale opět zvedli. Dobývání brány Patrika Bartošáka prolomili zhruba v polovině zápasu poté, co bylo utkání přerušeno. Pár brněnských fanoušků totiž směřovalo k vítkovickému kotli po předchozích provokacích z obou stran.

Stánky mezi podchodem pod hlavním nádražím v Brně a obchodním domem Tesco.
Nájmy stánků u Tesca končí. Stánkaři je chtějí prodloužit, Brno-střed je proti

Pauza nastartovala spíš Brňany. Pouhých 48 sekund dělilo trefy brněnských útočníků Marcela Haščáka a Radima Zohorny. Skóre se převrátilo na 2:1 pro Kometu. „Úvod druhé třetiny byl pozastavený i kvůli divákům. Pak jsme se dostali do hry. Byla to silná minuta z naší strany,“ hodnotil asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Stejně jako v prvním duelu zápasu i nyní převedli Brňané v přesilovce pohlednou kombinaci na jeden dotek. Tentokrát ji proměnil Martin Nečas a zvýšil na 3:1. „Šancí bylo hrozně moc, už minulou sezonu jsem měl trochu problém s Patrikem Bartošákem a jsem rád, že se to prolomilo,“ povídal Nečas.

Ovšem dramatizaci přinesla situace z 56. minuty. Domácí útočník Ondřej Roman ještě před červenou čárou vystřelil puk směr hostující branka a kotouč překvapivě zapadl za záda Čiliaka. „Puk se mi totálně ztratil. Nevím, kudy tam prolétl. Cítil jsem, jak mi lízl ruku a skončil v bráně,“ popsal slovenský gólman.

Jeho spoluhráči opět využili dvě přesilovky a díky nim zvítězili. „Kometa nás trestá v přesilovkách. Jsme v roli outsiderů, ale sérii nevzdáváme,“ dodal kouč Vítkovic Jakub Petr.

Demonstrace. Ilustrační foto.
Stovky studentů v Brně vyjdou do ulic. Vadí jim chování vlády

Vítkovice Ridera – Kometa Brno 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Lev (Dej, Hrbas), 56. O. Roman (Sloboda) – 35. Haščák (P. Holík), 36. R. Zohorna (M. Erat, Bartejs), 44. Nečas (Zaťovič, H. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Pražák – Tošenovjan, Zíka. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 8571. Stav série: 0:2.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Bartovič, Mahbod, Szturc – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský.

HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Vincour – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Haščák.

VŠE O HOKEJOVÉ KOMETĚ NAJDETE PŘEHLEDNĚ ZDE.