Přitom v minulé sezoně se za Kometu neprosadil ani jednou. Střeleckou mizérii se snažil všelijak zlomit. Došlo i na splachování hokejky do záchodu. „Slyšel jsem to ze všech stran, že jsem furt nedal gól. Okolo Vánoc už to bylo opravdu hrozné. Teď to ze mě spadlo a doufám, že se mi bude dařit i nadále,“ usmíval se po utkání třicetiletý brněnský forvard Nahodil.

Oba duely rozhodla Kometa z přesilovky, ale proti Plzni v početních výhodách dlouho tápala. Ujala se až ta poslední. „Moc nám nešly, dobře nás bránili. Skákaly puky. Při té rozhodující jsme do toho šli s tím, že máme poslední šanci. Řekli jsme si, co uděláme, žádné vymýšlení a padlo to tam. Sice trošku se štěstím, ale máme tři body,“ popisoval Martin Zaťovič, autor úvodní trefy zápasu s Plzní.

Usměvavý útočník měl radost i z Nahodila. „Bylo mu to přáno a doufám, že bude pokračovat. Musíme vyhrávat, kdo dá gól na tom zase tolik nezáleží. Do každého zápasu si jdeme pro body, chceme vítězit, to je hlavní,“ líčil třiatřicetiletý hráč.

Kometa se s náročným programem, kdy odehrála dva zápasy ve dvou dnech, popasovala nejlépe jako mohla. „Nebylo to lehké. Je to tak napsané a rozlosované, my se s tím poprali a nakonec máme dvě výhry,“ sdělil Nahodil.

Brněnští diváci se první trefy na domácím ledě dočkali záhy. Už ve čtvrté minutě se prosadil Martin Zaťovič. Do konce první části se ale Plzni zásluhou Milana Gulaše podařilo srovnat. Vyrovnaný duel ve druhém dějství s mírnou převahou Plzně branky nenabídl. Ty přišly až ve třetí části.

Zbrojovka Brno, ilustrační foto
Zbrojovka vyrovnala nejvyšší vítězství. Táborsko smetla čtyřmi góly

Nejprve hostující brankář neudržel střelu Petera Muellera v lapačce, čehož využil Petr Holík, autor tří bodů v zápase. Vedení Kometě vydrželo minutu. Za Plzeň srovnal Denis Kindl.

V závěru duelu víc tlačila paradoxně Kometa, která měla na odpočinek o den méně. Aktivní hrou získala přesilovou hru, kterou proměnil ve vítěznou trefu Nahodil. „Říkali jsme si, že vypadáme líp než proti Chomutovu,“ potvrdil Zaťovič.

Kometa Brno 3 - Plzeň 2

Třetiny: 1:1, 0:0, 2:1; Branky a nahrávky: 4. Zaťovič (P. Holík), 44. P. Holík (Mueller), 59. Nahodil (P. Holík, Štencel) – 12. Gulaš (Pulpán), 45. D. Kindl (Kracík, V. Němec); Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:26. Zblokované střely: 12:11. Hity: 9:5. Vhazování: 30:38. Rozhodčí: Kika, Hradil – Hlavatý, Rampír. Diváci: 7556.
Kometa: Langhamer – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, Horký – Dočekal, Čermák, Köhler.
Plzeň: Milčakov – J. Kindl, Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš – Stach, Kratěna, Indrák – Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

Hlasy trenérů:

Asistent Jiří Hanzlík, Plzeň
Myslím, že jsme odehráli velice dobré utkání. Klukům není moc co vytknout. Samozřejmě chyby se najdou vždy. Brno si umí v závěru vytvořit tlak a zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Pomohli jsme jim zbytečným faulem a následně využili přesilovku. Za výkon se nestydíme. Na začátek sezony šlo o dobrý zápas z naší strany.

Kamil Pokorný, Kometa Brno
Na úvod sezony vynikající zápas. Samozřejmě především díky divákům, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Z Plzně šel respekt. Na ledě šlo vidět, že hraje aktivní a agresivní hokej. Nám pomohl hodně první gól, ale ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak. Soupeř vyrovnal Ve třetí částí to bylo kdo z koho. První deset minut měla navrch Plzeň, i když jsme dali gól, tak hned srovnala. Posledních deset minut jsme byli ale lepší my. Narostly nám křídla a měli jsme spoustu sil a hnali jsme se za vítězstvím. Faul soupeře v závěru nám pomohl. Vítězný gól jsme do branky dotlačili.

Piráti v první kole letošní extraligy přivítali loňského mistra Kometu Brno.
Kometa zdolala v prvním kole Chomutov 4:2. Rozhodl Nahodil z přesilovky