Vážení čtenáři, hlasujte v pravidelné anketě v pravém sloupci. Konečné výsledky ankety, která skončí v neděli ve 20:00, najdete v pondělním vydání jihomoravských deníků Rovnost.

Hokejová Kometa Brno v prvním utkání s novou trenérskou dvojicí Ladislav Lubina a Svatopluk Číhal neuspěla. Brňanům nepomohl ani návrat kapitána Jiřího Dopity a Kometa ve 38. extraligovém kole v pátek večer podlehla Kladnu 1:3.

Utkání rozhodl v poslední minutě Kuchler, který Kladnu vydoloval rozhodující náskok 2:1. „Měli jsme v utkání optickou převahu, ale k přetlačení soupeře nám chyběl krůček. Nemůžu hráčům nic vytknout, kromě častější střelby v přesilovkách,“ pronesl Lubina.

Duel dvou modrobílých mužstev sledovala po zápasové přestávce opět po střechu zaplněná hala Rondo. Jenže ani bez trenéra Vladimíra Jeřábka na brněnské lavičce se fandové bodů nedočkali. „Dočítáme se, že jsme nejhorší tým na soupeřových hřištích. Do Brna jsme jeli s tím, že bilanci zlomíme, protože domácí byli pod tlakem, nedaří se jim a vyměnil trenéra,“ uvedl asistent kladenského kouče Jiří Kopecký.

I když se do sestavy vrátil Dopita a na ledě se podruhé po nemoci objevil Hubáček, hrála Kometa znovu jen na tři útoky. „Musíme být trpěliví a dostat do tréninku hráče, kteří naskočili po dlouhodobých absencích. Extraliga se na tři pětky hrát nedá. V závěru nám chyběly síly,“ dodal Lubina.

Utkání mělo jednoho hrdinu. Kladenský gólman Martina Falter pustil ze 34 střel pouze jedinou. „Šancí jsme měli dost. Je to škoda, mohli jsme zápas zvrátit v nájezdech,“ komentoval Falterův protějšek Sasu Hovi, který v prvním utkání pod Lubinou znovu dostal v brankovišti přednost před Trvajem.

Kometa nezačala špatně. V první minutě Hruška napálil horní tyčku kladenské branky. Domácí aktivitou donutili Středočechy ke dvěma slepeným faulům a hráli přesilovku pět na tři. Výhodu využil Bičánek a Brno vedlo 1:0. Další nabídnuté přesilovky Brno promarnilo.

Kladno trestalo ve 34. minutě, kdy se prosadil po zmatcích v brněnské obraně Bílek. Na 2:1 pro hosty zvýšil minutu před koncem třetí třetiny Kuchler a do prázdné brány pojistil vedení svého týmu Patera. „Brno mohlo zápas vyhrát, jenže nám se podařil klíčový brejk,“ řekl spokojený Kopecký. „Před třinácti měsíci jsme s Kladnem prohráli a pak se všechno otočilo. Věřím, že se historie zopakuje,“ uzavřel Lubina.

HC Kometa Brno – HC Vagnerplast Kladno 1:3
Muž zápasu: Falter
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 5. Bičánek (Hruška, Kvapil) – 34. Bílek (Kalla, Treille), 59. Kuchler (Bicek), 60. Patera
Rozhodčí: Minář, Mikula – Barvíř, Blümel
Vyloučení: 3:7.
Využití: 1:0.
Diváci: 7200 (vyprodáno)
Brno: Hovi – Bičánek, Kempný, Houdek, Stehlík, Mojžíš, Malec, Protivný – Kvapil, Hruška, Svoboda Jak. – Erat, Dopita, Dlouhý – Hubáček, Procházka, Brabenec – Svoboda Jar., Huml. Trenéři: Lubina a Číhal
Kladno: Falter – Drtina, Procházka, Šmach, Mrázek, Růžička, Piskáček, Jelínek – Kuchler, Patera, Bicek – Bílek, Kalla, Treille – Látal, Bělohlav, Eberle – Valský, Kotrla, Stieler.
Trenéři: Tatíček a Kopecký