A do konce základní části zbývá jen devět kol. „Věděli jsme, že tohle může rozhodnout o celé desítce, ale ještě nás čeká dlouhá cesta,“ prohlásil domácí zadák Jiří Vašíček.

Naopak Litvínov přidal další nepovedené představení. Hlavně ve druhé třetině se nechal spláchnout brněnskou ofenzivou. Na gólmana Petra Faňka mířilo 25 střel. „Dostali jsme se pod tlak, z čehož vyplynuly fauly. A přesilovky rozhodly,“ hlesl útočník Vervy Viktor Hübl.

Hosté byli v početních výhodách jaloví. Právě při jedné z nich dostali první gól. A Franěk se při něm hodně červenal. Řízný bek Vašíček na něj vypálil puk, gólman ránu trestuhodně nepokryl a zadák puk plácl do branky. „Už ve druhém střídání Fráňovi střela vypadla. Podruhé jsem šel vyloženě na dorážku, máme ty návyky. Najednou jsem viděl odražený puk, tak jsem ho zametl,“ culil se Vašíček.

Jeho tým dokonal litvínovskou zkázu na startu druhé třetiny. Dvojnásobnou přesilovku zužitkoval Petrovický, za okamžik ztrestal zmatky v obraně Erat. „Pamatujeme si, že jsme před měsícem pustili nějaké důležité zápasy, ale dali jsme se do kupy. Teď je čas a všichni táhneme za jeden provaz,“ potěšilo Petrovického.

Brno dostalo v posledních pěti domácích zápasech jen dva góly, právě díky výkonům v Kajot Areně pádí za play off. Domácí si opět potvrdili, jak je důležité míti svého Trvaje. Sedmatřicetiletý gólman chytá ve fantastické formě, jeho výkon ostře kontrastoval s nejistým Fraňkem. Tým podržel hlavně v závěru druhé třetiny při dvouminutovém oslabení tři na pět. „Celé je to postavené na Jirkovi. A taky máme Sasu Hoviho, navíc nás skvěle táhnou lidi. Atmosféru si užívám,“ dodal Vašíček.

Kometa zakolísala jen na startu třetí třetiny, kdy vypadla z tempa a Kubát bombou prostřelil Trvaje. „Bylo to těžké na psychiku. Hráli vabank, vrhali se ve čtyřech pěti dopředu, ale zvládli jsme to,“ jásal Petrovický.

Domácí celek rázně vykročil za vytouženým snem, musí se ale soustředit na další duel. Už v neděli hraje v Praze na Spartě.