Po gólu si Svoboda užíval zasloužené ovace, vstřelil ho bekhendem jednoruč tísněn dotírajícími obránci. „Byla tam pěkná prohazovačka od Vincka (Tomáš Vincour – pozn. red.), už jsem neměl s pukem co jiného dělat. Bek mě křižoval a zakončení už bylo spontánní. Do kličky už bych se nevešel, takže jsem do toho jen dloubnul,“ usmíval se třicetiletý forvard.

Brňané od začátku působili svěžeji, svého soka hrajícího Kontinentální hokejovou ligu místy přehrávali a od třetí třetiny na ledě dominovali. „Nevím, jestli se na soupeři projevilo, že o den dřív hrál utkání se Zlínem, ale na konci jsme byli jasně lepší. Na druhou stranu jsme mohli skóre navýšit dřív a je vidět, že hráči ještě potřebují čas, aby si koncovku srovnali,“ prohlásil asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Kromě Svobody se poprvé v brněnském dresu trefil mladý útočník Tomáš Havránek, který stejně jako Svoboda přidal další branku i při samostatných nájezdech. Výhru v zápase pečetil dvě minuty před koncem Martin Dočekal.

Přípravný zápas mezi spřátelenými kluby SK Horácká Slavia Třebíč a HC Kometa Brno.
Omlazená Kometa slavila v Třebíči až po nájezdech. Ve vedru řádil mladík Horký

Na Kometě vůbec nebylo znát, že hraje teprve svůj druhý přípravný duel, navíc první se všemi zkušenými hráči, které mají trenéři k dispozici. „Šlo nám to už od prvního střídání, na začátku jsme měli nějaké situace u soupeře ve třetině, které se nám dařily. Člověk na ně pak naváže, začne si trochu víc věřit na hokejce. Na soupeři byla znát únava,“ upozornil Svoboda.

Slovan odehrál svůj pátý přípravný duel, čtvrtý proti českému extraligovému celku a počtvrté neúspěšně, přitom soutěž účastníkovi KHL začíná už za necelé tři týdny. „Slovan je v tréninku dál, hráči jsou na ledě delší dobu, ale myslím si, že to nebylo poznat a naši kluci hráli velice slušně,“ přemítal Pokorný.

Oba týmy se v odvetě střetnou v úterý 15. srpna na bratislavském ledě. Kometu čeká příští týden nahuštěný program, jelikož se ve třech dnech postupně utká s Duklou Jihlava, o den později pak v exhibici s týmem Martina Havláta a ve čtvrtek se Zlínem. „Někteří hráči za sebou už mají dvě utkání, možná dostanou volno,“ dodal Pokorný.

Kometa Brno - Slovan Bratislava 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Havránek (R. Zohorna), 50. Svoboda (Vincour), 58. Dočekal (H. Zohorna, Nahodil)

Rozhodčí: Jeřábek, Franěk – Svoboda, Lhotský

Vyloučení: 3:2. Bez využití

Diváci: 3105

Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Král, Malec (A), Bartejs, Mikyska – Svoboda, Hruška, Vincour – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Nahodil, H. Zohorna – Havránek, Střondala, Dočekal. Trenér: Zábranský

Slovan Bratislava: Štěpánek (Janus) – Bačík (A), Hedera, Taimi, Fereta, Voráček, Kozák, Černý, Boldižár – Kašpar (C), Smoleňák, Řepík – Hrnka, Mikúš (A), Buchtele – Skalický, Sádecký, Šťastný – Hlinka, Hecl, Liška – Sloboda. Trenér: Říha

Milan Lutonský v dresu Zbrojovky Brno.
Lutonský: Zlín má dobře zvládnuté protiútoky

PATRIK EL-TALABÁNI