Brněnský celek nejprve dnes od čtyř hodin odpoledne sehraje duel na ledě Karlových Varů a hned zítra se představí v Litvínově. „Tohle jsme absolvovali v úvodu ročníku, vytěžili jsme z toho dost bodů a věřím, že se nám to povede i teď. Možná je pro nás lepší, že máme zápas až v sobotu vzhledem k utkání, které jsme hráli v týdnu ve Finsku,“ narážel asistent trenéra Komety Kamil Pokorný na fakt, že v úterý obhájce Masarykova poháru sehrál odvetu osmifinále Ligy mistrů v Tampere, kde remizoval 5:5.

Na nahuštěný program si zvykli i hráči a vidí v něm pozitiva. „Samozřejmě je to náročné s cestováním po republice. Jedeme daleko, ale je dobře, když jdou duely po sobě. Máme zápasovou praxi a věřím, že nám to může pomoct. Sil máme dost a výhoda oproti soupeři může být ve větší rozehranosti. Nějaké body z venku přivezeme,“ je přesvědčen Jan Štencel.
Ve Varech ale Kometu nečeká nic jednoduchého. Ty tahají šňůru pěti domácích výher v řadě. Kometa venku v extralize třikrát po sobě padla.

Jihomoravskému týmu se venku v této sezoně nedaří. Z desíti odehraných zápasů na stadionech soupeře zvítězil jen čtyřikrát, z toho jen dvakrát v základní hrací době a má záporné skóre 29:31.

O víkendu tak má Kometa ideální příležitost tuhle bilanci vylepšit. Proti Karlovým Varům už může nastoupit nová posila brněnského celku brankář Libor Kašík, který už má administrativně vyřízen přestup z Chabarovsku.

V posledních třech zápasech Kometa dostala s Karlem Vejmelkou v bráně patnáct gólů, proto se dá předpokládat, že proti celku z lázeňského města naskočí právě Kašík.

K němu i Nicholasi Schausovi se vyjádřil Pokorný. „Brali jsme je do Komety kvůli jejich přednostem. Samozřejmě hráč vždy potřebuje chvíli, aby se adaptoval. Věřím, že Schaus nám ještě předvede ofenzivní vlastnosti. Zatím je tu krátce, potřebuje víc prostoru, šlo to hrozně rychle. Kašíka hodnotit nemůžu, protože ještě nezasáhl do zápasu. Až naskočí, tak ukáže svoje schopnosti,“ sdělil jedenapadesátiletý kouč.

16. kolo Fortuna národní ligy mezi domácí Zbrojovkou a Vlašimí.
OBRAZEM: Facka pro Zbrojovku. Podzim zakončila domácí porážkou