Brněnský stratég je plný optimismu. Aby ne, když v předchozích dvou zápasech získal plný počet bodů. „Důležité je, že jsme si proti Vítkovicím i Chomutovu bez větších problémů pohlídali vedení ve třetí části," těšilo Kýhose.

Liberec v ofenzivním duelu přestřílel Spartu, která minulý týden prohrála také s Chomutovem. „Zrovna jsme se o tom bavili, že k nám zase jede tým, který má skalp Sparty. Určitě jsou psychicky nahoře, dávají hodně branek," podotkl Kýhos po včerejším tréninku.

PŘESUNY V KOMETĚ
Z Třebíče se vrací uzdravený Miroslav Holec, opačným směrem míří Hynek Zohorna, který má v první lize nabrat formu. V prvním útoku Leoše Čermáka jej nahradí Pavel Jenyš. Z Třebíče přichází na výpomoc ještě útočník Tomáš Vondráček.

Bílí Tygři dávají zapomenout na loňský neúspěšný ročník. Navíc ze dvou venkovních zápasů už vytěžili čtyři body. Výsledky Komety ovšem budí respekt. „Musíme jet do Brna s pokorou, hrát poctivý hokej a vrátit se s co nejvíce body, nejlépe se třemi," povídal liberecký útočník Jakub Valský.

Ten však zůstává ve stínu svých kolegů. Tomáš Pospíšil s Michalem Bulířem už nasbírali zejména díky nedělní přestřelce po šesti kanadských bodech. To je dvakrát víc než nejproduktivnější Brňané.

Liberec momentálně sousedí s Kometou v extraligové tabulce. Je pátý, Brňané se nacházejí o příčku výš. Z jihu Moravy si ovšem z posledních tří návštěv odvezl pouze bod. „Už v Litvínově jsme mohli vyhrát, ale nevyšlo to. O to důležitější je pro nás vítězství nad Spartou," prohlásil útočník Tomáš Pospíšil, který strávil část kariéry právě v Brně.

Fanoušky Komety čeká netradiční pohled na silně omlazenou první lajnu, což si vynutila operace Libora Pivka a špatná forma Hynka Zohorny. Do dalších formací Kýhos nehodlá sahat. „Nebudu přehazovat lajny, které fungují. Jen kvůli tomu, že se jednomu hráči nedaří," narážel Kýhos na nulový bodový příspěvek centra Jana Hrušky ve druhé řadě.