Hradecký fantom se ale do brány vrátil a pomohl ke šňůře šesti vyhraných utkání v řadě. Sedmé vítězství chce Mountfield přidat na ledě DRFG Areny v pátek v šest hodin večer. „Hradec se po špatném začátku veze na vítězné vlně, hodně se zvedl a dokazuje svoji formu i sílu. Momentálně je podle výsledků nejlepší tým. Mají hru postavenou na slušné defenzivě a výborném Rybárovi. To není žádné tajemství,“ hlásí brněnský asistent hlavního kouče Kamil Pokorný.

Rybár s úspěšností zákroků 96,53 procenta suverénně vládne extraligovým statistikám. „Je to vysoký gólman, má teď formu, určitě Hradci hodně pomáhá. Věřím, že ho překonáme a vyhrajeme,“ burcuje obránce Komety Tomáš Bartejs.

Utkání 14. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec vs. HC Kometa Group.
Kometa prohrála v Třinci, hattrickem ji sestřelil Růžička

Jen necelých osmnáct minut navíc dělilo Rybára od překonání rekordu Vladimíra Hudáčka. Ten vydržel bez obdržené branky téměř 263 minut. Radost mu zkazil až v úterý Liberec. „Radši nad tím nechci přemýšlet. Snažil jsem se udržet další nulu, bohužel se nepovedlo. I tohle je velký úspěch, takže je třeba být skromný a vážit si ho,“ říká na klubovém webu Rybár.

Podobnou vítěznou sérii, kterou má nyní Mountfield, měla letos i Kometa, která vyhrála dokonce sedm utkání v řadě. Poslední dva zápasy v Litvínově a Třinci však nezvládla. „Chceme se poučit z chyb z utkání v Třinci, které rozhodly oslabení a přesilovky. Objevily se fauly, které byly zbytečné. To znamená oplácení mimo hru nebo útočné fauly,“ upozorňuje Pokorný.

Proti Hradci už Kometě nepomůže útočník Jan Káňa, který zamířil na hostování do Olomouce. „Dostane víc prostoru. Jeho zranění nebylo jednoduché a na půl roku jej vyřadilo ze sestavy. Útok máme nabitý, další kluci jsou v Třebíči a juniorce, rozhodli jsme se pro tohle řešení,“ objasňuje asistent kouče Komety.

Kometa vs. Rybár v loňské sezoně
15. kolo – výhra Mountfieldu 5:1, Rybárova úspěšnost zásahů: 96,3 %
41. kolo – výhra Komety 4:3, Rybár: 82,6 %

1. semifinále – výhra Komety 2:0, Rybár: 92,9 %
2. semifinále – výhra Mountfieldu 3:0, Rybár: 100 %
3. semifinále – výhra Komety 8:0, Rybár střídal po čtvrté brance, úspěšnost zásahů: 75 %
4. semifinále – výhra Mountfieldu 1:0, Rybár: 100 %
5. semifinále – výhra Komety 3:1, Rybár: 91,9 %
6. semifinále – výhra Komety 2:1, Rybár: 94,3 %