Nedopustili zbytečné komplikace a vkročili do boje o titul proti úřadujícímu mistrovi. Jízda hokejistů brněnské Komety v play-off pokračuje dál.

Semifinálovou sérii proti Hradci Králové ovládli 4:2 na zápasy, stejně jako Bílí Tygři z Liberce, kteří v neděli vyhráli v šestém duelu v Chomutově 4:0. „Teď si užívám chvilinku slávy našeho týmu poté, co jsme postoupili, a jsem zatím velmi dalek od toho, abych rozebíral našeho finálového soupeře," odmítl včera kouč Liberce Filip Pešán mluvit o boji o zlato.

Hokejista Hynek Zohorna.
Zohorna o postupové trefě do finále: Puk jsem chtěl jen co nejrychleji zasunout

Kometa stvrdila svůj postup do finále, které startuje v pátek dvacet minut po páté večer na ledě Liberce, sobotní domácí výhrou 2:1 v prodloužení. V 78. minutě vystřelil finále útočník Hynek Zohorna. „Asi je to můj zatím nejdůležitější gól v kariéře," povídal šťastný střelec, který propálil pod rukou brankáře Patrika Rybára.

"Je čest koučovat tento tým"
Rozhovor s trenérem a zároveň majitelem Komety Brno Liborem Zábranským si přečtěte v pondělním tištěném vydání Brněnského deníku Rovnost.

Ze dvou finále z roku 2012 a 2014 má brněnský klub stříbrné medaile. Potřetí za posledních pět let touží Kometa po vysněném titulu. „Jsem přesvědčený, že nejen podle jmen, ale i podle charakteru, podle toho, jak hráči fungují mezi sebou, máme nejlepší tým ze všech dosavadních finále," prohlásil kouč Brňanů Libor Zábranský.

Kometa není jen o hvězdných jménech jako Martin Erat či Martin Zaťovič, v play-off se body rozprostřely i mezi možná trochu nečekané hrdiny jako Hynek Zohorna či Alexandre Mallet. Brňané jsou na tom výborně fyzicky a jejich sebedůvěra se prokázala i proti Hradci Králové. „Cítil jsem z celého týmu, že víra je spíš na naší straně. Věděli jsme, že jsme kvalitnější, a dokazovali jsme to tím, že jsme měli víc ze hry," těšilo forvarda Jana Hrušku.

Hokejisté brněnské Komety doma udolali po víc než 77 minutách hry Hradec Králové. Rozhodující trefu a vstupenku do finále extraligy vystřelil v prodloužení na 2:1 Hynek Zohorna.
Kometa slaví postup do finále. V 78. minutě ho vystřelil Zohorna

Hradec Králové skončil v extralize bronzový, což je nejlepší výsledek v historii klubu. V šestém duelu v Brně ještě živil šance na zdramatizování série, ale na branku Lotyše Andrise Džerinše odpověděl ve třetí třetině Vojtěch Němec a dal základ postupovému obratu. „Cítím, že fakt nebyl sedmý zápas daleko, ale na jeden gól se nevyhrává. Kometa byla produktivní, na rozdíl od nás," hlesl hradecký kapitán Jaroslav Bednář.