Dobrý výsledek stály Kometu přesilovky. Ne že by je neuměla zužitkovat, jednou s v ní trefil Černý. Problém byl v tom, že ve vlastních početních výhodách třikrát inkasovala!

„Děláme množství individuálních chyb a nedisciplinovaností. V tom je chyba, stojí nás to mnoho sil,“ zdůrazňuje trenér Komety Rostislav Čada.

Množství branek vstřelených v oslabení překvapilo trenéra hostů Petra Vlka. „Tolik gólů v oslabení se jen tak nevidí. Ani my jsme to úplně nezvládli,“ říká olomoucký kouč. Jeho tým totiž inkasoval v zřídka vídané situaci. Za stavu 2:5. Hrála Olomouc počtvrté v zápase dvojnásobnou přesilovku, jenže jí ujel brněnský bek Mikel a prostřelil gólmana Žigárdyho.

Kometa včera zahájila utkání spolehlivou a takticky dobře odehranou první třetinou, pak se ale taktovky chopila Olomouc a za jedenáct minut si vytvořila tříbrankový náskok. Do šatny zkorigoval uzdravený Černý.

Utkání gradovalo. Začalo opatrnou první třetinou, ve druhé se rozjelo a ve třetí už to byla doslova zběsilá jízda. Padlo v ní pět branek, ale opět platilo, že Kometa víc tlačí a Olomouc lépe míří.

„Ustoupili jsme od tvrdé práce a začali jsme hrát komplikovaně. K tomu se přidává nejistota. Musíme se vrátit k poctivosti, se kterou jsme hráli na podzim,“ hledá lék na současnou herní stagnaci Komety kouč Čada.

Brněnský tým v posledních šesti zápasech čtyřikrát prohrál. „Nejsme s tím spokojení. Na mužstvo porážkou můžou dolehnout a asi už i dolehly,“ dodává Čada.

Včera našel dvě věci, se kterými byl spokojený. „Kamil Jarina byl naším nejlepším hráčem a také se snažili skvělí brněnští diváci. Musím jim poděkovat,“ uzavřel brněnský trenér.

Brančík: Hattrick nepadá každý den

Vloni nosil céčko na modrobílém dresu. Včera ho měl na červenobílém. Richard Brančík působil léta v brněnské Kometě a když se vrátil na bývalý stadion asi byl v dobrém rozpoložení. Svému bývalému klubu totiž v dresu hokejistů Olomouce nasázel v prvoligovém utkání tři góly.

To musí být pro vás hodně snový návrat do Ronda, které dobře znáte, že?

Je to hodně o štěstí. Je to po nějakých deseti letech můj hattrick, asi druhý v kariéře, a shodu okolností v Brně. Mám velkou radost.

To se vám ale nevyhne nějaké to zápisné…

Tak to padne určitě padne už za to, že jsme vyhráli v Brně. Tentokrát to ale musím vylepšit. Hattrick nepadá každý den.

Věřili jste, že odvezete z Brna všechny body?

Trochu jsme zaváhali předtím doma, takže jsme sem jeli bodovat. To že si vezeme rovnou tři body, je paráda. Bylo to takové utkání, kdy padaly góly v oslabeních a přesilovkách. Hodně o štěstí.

Ve kterou chvíli jste začal být přesvědčený, že už vyhrajete?

Za stavu 3:0 jsem začal věřit. Pak sice dali kontaktní gól, ale když se po přestávce dostali na 4:1, tak se to zlomilo.

Kometa teď nevypadá, že by byla v nejlepším herním rozpoložení. Nevěřili jste si kvůli tomu víc?

Mě se zdá že hraje stejně. Nás ze začátku nás podržel Žigy (brankář Štefan Žigárdy – pozn. red.) . Kometa to mohla zlomit. Od půlky zápasu jsme ale měli více ze hry a možná i více sil.

Jak jste v Olomouci spokojený?

Naprosto parádně. Skvěle jsme nastartovali sezonu, týmu se daří a já jsem doma.