Řešením je nakonec výměna Appela za gólmana Kamila Jarinu z Berouna. „Nemůžeme se spoléhat na to, že bude Hronek v pořádku pro play–off. Proto jsme potřebovali brankáře,“ vysvětluje trenér Komety Rostislav Čada.

Fanoušky situace okolo Appela před přestávkou znepokojila. „Iniciativa byla od Davida. Přes Vánoce už to pak řešil s Liborem Zábranským, já jsem potom jen souhlasil s tím, že ho vymění za Jarinu,“ dodal Čada.

Appel neprožíval letos zrovna růžovou sezonu, statistiky měl oproti předchozím letům horší. „On byl vždycky v bránění slabý. Dokázal se v tom zlepšit. V té výměně šlo o to, že jsme chtěli Jarinu,“ ujišťuje Čada. Gólman původem ze severočeského Mostu byl alternativou do branky Kometu už před sezonou, na jejím začátku také v Brně působil.

Hronka, který v létě přišel ze Slavie, po celou dobu provázejí zranění. Odehrál jen čtrnáct zápasů, stejně jako jeho náhradník Tomáš Kubeš, který svými statistikami neoslnil.

„Lukáš Hronek určitě nebude trénovat až do 15. ledna. Pak lékař rozhodne, co dál,“ hlásí Čada. Gólman s extraligovými zkušenostmi po výpadku odchytal dva vítězné zápasy. „Poprosil jsem ho aby, šel chytat po nevydařených zápasech s Hradcem Králové a Boleslaví. Odchytal to s obstřikem. Přes Vánoce se měl dát dokupy, doktoři ale rozhodli, že to vyžaduje delší čas,“ povzdechl si Čada.

Čtrnáctidenní přestávka nakonec nebyla pro Kometu jako ozdravná kúra příliš úspěšná. Po zranění kotníku ještě nemůže nastoupit Lhotský, zcela fit není ani Ivan Padělek. Co nezvládla zranění, to pak dotáhla chřipka. Nemoc padla na útočné trio Vostřák, Staněk a Černý.

Modrobílé přitom už zítra čeká na domácím ledě Havířov.

Appel: Nechci vést s Kometou žabomyší války v novinách

V předchozích sezonách byl David Appel útočným klenotem brněnské Komety. V kanadském bodování patřil šestadvacetiletý hokejista s četnými extraligovými zkušenostmi do špičky. Letošní ročník mu ale od začátku nevycházel dobře. Góly a přihrávky na jeho kontě už tolik nepřibývaly, potýkal se s defenzívnějším pojetím hry.

Těsně před Vánocemi měl pak po svých vyjádřeních v médiích problémy s vedením a raději vynechal dva zápasy. Včera se dozvěděl, že odchází do Berouna.

Co jste na tu výměnu říkal, zaskočilo vás to?
Hokej už nějaký pátek hraju, tak vím, že k němu výměny patří. Klub prostě řešil zranění brankáře tím, že mě vyměnil za Jarinu do Berouna. V tom nemá cenu se šťárat.

Poslední dva zápasy jste za Kometu nehrál. Předcházely tomu vaše výroky v novinách, že tým hraje špatně a vedení by to mělo řešit. Může to nějak souviset s výměnou?
To před Vánocemi vyznělo jinak, než jsem myslel. Nechci aby se něco takového znovu opakovalo. Je zbytečné vést nějaké žabomyší války v novinách, takže ten přestup moc rozebírat nebudu. Ať si každý udělá názor sám.

Letošní sezona od vás nebyla taková, jako předchozí. měl jste problémy vyrovnat se s novým pojetím hry?
Asi mi ten styl nesedl. Museli jsme víc bránit a je moje chyba, že jsem na to nedokázal úplně přistoupit. I když myslím, že jsem se v tom zlepšil.

Kometa chce postoupit do extraligy, Beroun má zcela odlišné cíle. Z toho asi radost nemáte…
Jasně, že nejsem nadšený. Beroun má úplně jiné ambice, ale zase je to pro mě nová výzva. Zkusím, co dokážu v jiném klubu.

Jste odchovanec brněnského hokeje. Poslední tři sezony jste hrál v Kometě. Bude vám to chybět?
Určitě, ale jak jsem říkal, změny k hokeji patří a já už musím myslet na to, hrát co nejlíp v Berouně.

V Brně si vás oblíbili fanoušci, kterých chodilo hodně. V Berouně takové hokejové šílenství není…
Fanoušci mi budou chybět strašně moc. To, co se v Rondu při zápasech dělo, bylo fantastické. Lidé byli ty tři roky skvělí. Myslím si, že něco takového už nikdy v životě nezažiju.