Při ofenzivním stylu Ocelářů se však družině trenéra Zdeňka Venery dýchá lépe než při urputném bránění, které předvedli Rytíři. „Věděli jsme, že budou hodně bruslit a semknou se. Bojovali víc než my, proto vyhráli," vrátil se k minulému duelu brněnský kapitán Radim Bičánek, který v pátek oslavil osmatřicáté narozeniny.

Se svými spoluhráči potvrdili, že se jim v poslední době nedaří podle představ. Úřadující vicemistr si připsal po utkání s Kladnem osmou porážku z posledních jedenácti zápasů a znovu ztratil v boji o první šestku.

Kometu momentálně trápí střelba a časté sezení na trestné lavici. „Z 35 střel dáme jediný gól. To je slabá vizitka. Rozhodly i dva naše hloupé fauly, které nás poslaly do tří. Zápas byl po herní stránce vyrovnaný. Bohužel o jeden gól jsme byli horší," litoval ztrátu brněnský kouč.

Úspěšnost střelby je před zítřejším duelem jasně na straně Slezanů. V průměru do soupeřovy sítě zamíří každý devátý pokus. Na tom mají výrazný podíl využité přesilovky. V obou statistikách jsou třinečtí Oceláři na extraligovém vrcholu. Celkově jsou třetí za Plzní a Zlínem. Impozantní je i jejich série osmi zápasů za sebou, v nichž bodovali.

Zato Kometa za posledních jedenáct utkání poztrácela 24 bodů. „Poslední zápasy jsme už hráli líp, i když jsme na naše výkony v Kladně nenavázali. Chyběla nám i větší touha, protože kvalita byla na naší straně," prohlásil Bičánek.

Podle něj mužstvo chce zápasy ubojovat, ale nedokáže to v poslední době předvést na ledě. „Musíme špatné výkony zlomit jen poctivou prací. Dva dny potrénujeme a v neděli nás čeká Třinec. Máme dobrý tým a věřím, že se teď na konci sezony sekneme a bude to lepší výsledkově i herně," dodal Bičánek k duelu, který startuje v neděli čtvrt hodiny po šesté večer.