Posledně dva jmenovaní odchází na přestup do prvoligového Chomutova. „Saša Hylák chtěl chytat jako jednička, proto už varianta formou hostování nepřipadala v úvahu. Na to by špičkový prvoligový tým typu Chomutova nepřistoupil,“ poznamenal sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík.

Zatímco dvojice Selingr s Hylákem v Kometě pouze paběrkovala, další ztráta nebyla v plánu. Zkušený obránce Jan Novák se v Brně nedohodl na podmínkách smlouvy a zamířil do Českých Budějovic. „Nováka nahradí Malec. Celkově máme devět obránců, z toho tři mladíky – Kempného, Ostrčila a Protivného. Musí se o sestavu poprat, nevidím důvod, proč by nemohli hrát. Navíc uvidíme, co bude s Angelem Krstevem,“ podotkl brněnský kouč Vladimír Jeřábek na adresu českého reprezentačního zadáka, který upřednostňuje zahraniční angažmá.

Hokejisté Komety na pondělním startu předsezonní přípravy přivítali poslední brněnskou posilu Ondřeje Veselého. „Kádr je teď dost silný. Tým máme hotový, ale není úplně vyloučené, že ještě nějakého hráče přivedeme,“ prohlásil Jeřábek.

Změny v kádru

Přišli: Ondřej Veselý (České Budějovice), Tomáš Malec, Jozef Balej a Tomáš Pospíšil (Třinec), Radim Hruška (Vítkovice), Jakub Svoboda (Znojmo), Radim Ostrčil (Třebíč)

Odešli: Alexandr Hylák a Pavel Selingr (Chomutov), Jan Novák (České Budějovice), Tomáš Divíšek (Mladá Boleslav), Jakub Šindel (Tappara Tampere), Václav Varaďa a David Ludvík (bez angažmá), Ctirad Ovčačík (návrat do Vítkovic), Aleš Sova, Petr Zítka, Ondřej Švaňhal, Martin Zábranský, Václav Meidl a Roman Vondráček (hostování Havlíčkův Brod), Jaroslav Koma a Petr Polodna (hostování Olomouc).