Především díky zlepšenému výkonu ve třetí třetině se nakonec domácí hokejisté radovali z výhry o dvě branky 4:2. „Trenéři mi několik sezon říkají, ať víc střílím. Asi jim musím věřit," smál se po utkání slovenský bek.

První zářez si rodák z Topolčan připsal v sedmatřicáté minutě. „Gólman si vybral slabší chvilku, puk mu totiž propadl mezi betonem a vyrážečkou. Navíc mu nikdo neclonil," popsal gól na 2:1 hráč, který obléká dres s číslem 6. Při druhé brance pak obránce Komety využil výtečné clony Antonína Honejska, čímž definitivně zlomil odpor hokejistů ze západu Čech.

Pětatřicetiletý matador, který obléká modrobílé barvy pátý rok, ocenil kromě vlastních spoluhráčů i hru soupeře. „To, že Karlovy Vary nezískaly dosud ani bod, neznamená, že předvádí špatný hokej. Naopak, soupeř hrál výborně a od začátku nám dělal problémy," pochválil celek, který se nachází se skóre 5:14 až na chvostu extraligy.

Nebál se vyzdvihnout ani další týmy hrající českou nejvyšší soutěž. „Každý, kdo ligu sleduje, ví, že se každý rok vyrovnává. Na titul už není jeden nebo dva kandidáti. Bez problémů na něj může aspirovat osm celků. Třeba Chomutov má výtečnou sestavu," zhodnotil obránce, který pravidelně nastupuje ve dvojici s Janem Hanzlíkem.

Právě sehranost obran a hru na šest beků si Kováčik pochvaluje. „Vyhovuje mi, že jsme neustále v permanenci a nemusím delší dobu sedět. Navíc každý z nás hraje to, co mu vyhovuje. Třeba pravidelně nastupuji na přesilovky, jiní kluci zase do oslabení," uzavřel hrdina pátečního večera.

MIROSLAV VOZDECKÝ