Středeční odveta se ale výrazně líp podařila Plzni. V čem byla chyba?

Chtěli jsme to zopakovat, ale to se nám nepovedlo. Štěstíčko se k nám otočilo zády, dostali jsme dva polovlastní góly a jeden sporný.

Kdo vstřelil první gól, tak vyhrál. Bude to platit dál?

Tak bych to neviděl. Nebyli jsme tak agresivní, začali jsme hrát až poslední třetinu. Musíme k zápasu přistoupit do začátku tak, bychom dostali soupeře pod tlak. Když se nám to daří, vytváříme si i šance.

Jakou roli hrála plzeňská změna taktiky i složení útoků?

Hráče jsme upozorňovali na to, že Plzeň musí něco změnit. Musela hrát vabank. Kdyby prohrála druhý zápas, tak je to pro ni složitá situace. My jsme nehráli tak jako v prvním. Mančaft začal víc bránit, ale to jsme nechtěli.

Zdá se, že atmosféra play off sedí kapitánovi Leoši Čermákovi…

Měl složitou sezonu. Musíte se podívat, s kolika hráči v sezoně hrál. Chvíli měl v lajně juniory. Ale všechno zvládl. Postavil se ke všemu čelem. Víme, že je to silný hráč. Teď to ukazuje.

Cítíte, že hodně ožil?

Play off nastartovalo víc hráčů, nejen jeho. Ale v situaci kdy jde o všechno, Leoš mobilizuje všechny síly a ukáže přednosti, které jej řadí ke špičkovým hokejistům.

Co říkáte na uzdravené marody?

Kubovi Svobodovi říkáme kočka. Skočí na led a je nejrychlejší. (smích) A vypadá, že neměl žádnou přestávku. I Libor Pivko, paráda. Ukázalo se, že zdravotní problémy jej v předchozích zápasech hrozně omezovaly.