Za dlouholetou věrnost Kometě dostal doživotní permanentku. „Když mi volali z klubu, myslel jsem, že si dělají srandu. Nečekal jsem to a byl jsem v rozpacích,“ přiznal brněnský fanouškovský symbol.

„Chtěli jsme ocenit jeho dlouholetou podporu,“ reagoval majitel klubu Libor Zábranský. Jako někdejší obránce už před lety na ledě vnímal výjimečné Lachtanovo skandování. „Už když jsem v sedmnácti začal hrát za Kometu, mlátil rukama nejvíc,“ dodal šéf klubu.

Právě díky hlasitému plácání rukama dostal Knor přezdívku Lachtan. „Na starém zimáku za Lužánkami byla dobrá akustika. Mé povzbuzování se tam docela rozléhalo,“ zasmál se fanda. „Vnímali ho všichni hráči,“ potvrdil Zábranský.

Lachtan si oblíbil hlavně někdejšího obránce Lubomíra Oslizla, který teď u týmu pracuje jako asistent kouče Zdeňka Venery. „Jsem rád, že tu trénuje,“ podotkl Lachtan. Na podporu zadáka si kdysi vyrobil proslulý transparent „Oslizlo gól.“ „Za těch třicet let docela vybledl. Je z kusu prostěradla,“ řekl Knor.

A historický kus textilu včera na ledě svému oblíbenci předal. Na oplátku dostal od Oslizla symbolický dres. „On je opravdu náš nejlepší fanoušek, jak se zpívá v jednom z brněnských chorálů,“ zdůraznil Oslizlo.

Lachtan má v paměti spoustu vzestupů i pádů Komety. Dobře pamatuje, když se klub v osmdesátých letech rok co rok zachraňoval v nejvyšší soutěži. Těžce prožíval i sestup z extraligy v polovině devadesátých let a byl u toho, když se klub před pár lety začal vzmáhat v první lize. Tehdy od něj vzešel další slavný pokřik: Míra Barus, olé! opakovaly po něm zaplněné tribuny. „Míra byl taky výborný hráč. Mám doma jeho dres ještě z první ligy,“ pochválil Knor někdejšího kapitána týmu.

Také Lachtan se teď těší ze závratné jízdy modrobílých v play off. Permanentku si sice pravidelně kupuje od roku 1980, ještě nikdy ale netleskal svým oblíbencům ve finále extraligy. „Věřím, že se tam dostaneme. A titul? Byl by krásný, ale ještě se může stát cokoli,“ řekl.