Že ještě nepatří do sportovního důchodu, předvedou členové týmu Brněnských sportovních legend v pondělí od půl jedenácté dopoledne v Halách dětí a mládeže v brněnské Sportovní ulici. V hokejovém exhibičním zápase se utkají s mužstvem HC Falcons Hrušovany.

Na straně legend vyjedou na kluziště nejen bývalí hokejisté Komety, ale také fotbalisté z kádru mistrovské Zbrojovky z roku 1978. Vyměnit bližší kopačky za brusle jim přesto nedělá problémy. „K hokeji mám vyloženě kladný vztah. Pravidelně chodíme hrávat každé pondělí," vysvětlil jedenašedesátiletý Jarůšek.

Na zelených trávnících děsil soupeře především střílením a připravováním branek. Nejinak je tomu i na ledových plochách. „Nastupuju v útoku. Zajímá mě, jen co se děje vepředu. V obraně se spoluhráčům nemotám. Vědí to o mně a počítají s tím," smál se blanenský rodák, který očekává vyrovnané utkání.

A tipuje těsné vítězství legend 9:8. „A abych dal aspoň jeden gól," přál si vyhlášený kanonýr.

Na výkony Jarůška a jeho spoluhráčů Josefa Hrona, Zdeňka Balabána nebo třeba Petra Švancary se přijede z Opavy podívat i bývalý obránce Komety Lubomír Oslizlo. Kdysi elitní brněnský obránce ale letos do utkání pravděpodobně nezasáhne kvůli ruce v sádře. „Těším se, že se po dlouhé době zase sejdeme se známými. Na led se ale nedostanu. Budu proto povzbuzovat aspoň na střídačce. Kouč našeho týmu je pravidelně Karel Nekola, takže letos mu do toho budu možná trochu kecat," vtipkoval Oslizlo.

Pro tým Brněnských sportovních legend jde o tradiční každoroční exhibiční utkání před koncem roku. V předchozích letech mužstvo složené z osobností hrávalo především mimo Brno. Letos se tak unikátně představí rovnou v největším moravském městě. Čestné úvodní buly vhodí dle ankety Deníku Rovnost Zbrojovák století Karel Kroupa.