Oproti minulému víkendu je pro Kometu příjemnější, že necestují do tři sta kilometrů vzdáleného Chomutova, ale jen do Olomouce, která je podstatně blíž. „Může nám to pomoc, ale i kdybychom hráli třeba v Karlových Varech, tak se nebudeme vymlouvat. Rozpis je takhle daný a my chceme každý zápas vyhrát,“ sdělil brněnský centr Petr Holík.

Tomu úvod sezony vyšel náramně, jednou se gólově prosadil, třikrát asistoval a po dvou kolech vedl bodování extraligy. „Doufám, že budu pokračovat ve sbírání bodů, ale tohle nechci řešit a zakřiknout to. Uvidíme na konci sezony, kolik jich nasbírám. Ale jak týmu dodaly dvě výhry sebevědomí, tak totéž platí i pro mě, když se mi daří,“ zmínil šestadvacetiletý forvard.

Dva ze čtyř bodů zaznamenal při početních výhodách Komety, kde zastává roli rozehrávače na pravém křídle. Umí citlivě vyhodnocovat situace, udělat třeba o jeden oblouček navíc, čímž rozhodí obranu. „To vyplyne ze situace. Dělám ho jenom, když nejde nahrát a je třeba podržet puk. Přesilovky nám jdou, prosadili jsme se v nich v každém zápase. Na druhou stranu jsme jich měli hodně. Je jasné, že každá se nepovede. Jenže když máme za zápas šest výhod, tak musíme dát víc než jeden gól. Pořád pracujeme na zlepšení,“ řekl Holík.

Ilustrační foto.
Superbiky na Masarykově okruhu končí. Závod měl sedmimilionovou ztrátu

Dalšímu komu se daří je Holíkův kumpán na křídle Martin Zaťovič, jenž se gólově prosadil v obou úvodních zápasech ligy. „S výkony jsme spokojeni, ale ty se samozřejmě dají vždy zlepšit. Záleží na každém jednotlivci, jak se cítí. Jdeme si za svým,“ líčil Zaťovič.

Bodování hráčů Komety
1. Petr Holík 4 (1+3)
2. Lukáš Nahodil 3 (3+0)
3. Martin Zaťovič 2 (2+0)
4. Peter Mueller 2 (0+2)
5. Jan Štencel 2 (0+2)

Brněnskému celku se povedlo v úvodu extraligy navázat na výkony z přípravy a především z Ligy mistrů. „Po povedeném startu do sezony je větší klid, než kdybychom dvakrát prohráli. Vykročili jsme pravou nohou, ale stále jsme na začátku,“ uvedl asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Všechno ale neklape ideálně, což je logické, když se maraton dvaapadesáti zápasů extraligy teprve rozběhl. „Ani v jednom duelu v prvních dvou kolech jsme neodehráli šedesát minut stoprocentně. Měli jsme výpadky ve druhých třetinách, když proti Chomutovu jsme první dějství jasně ovládli, ale pak jsme vypadli z tempa. Na tomhle musíme zapracovat,“ líčil Pokorný.

Zlepšení Kometa může ukázat v Olomouci, kde ale nevyhrála posledních pět duelů. „Patří ke stabilním mančaftům po letech, kdy pendlovala mezi první ligou a extraligou. Má houževnaté, bojovné a dobře bruslící hráče. Čeká obtížné utkání, ale chceme dominovat a vyhrát“ dodal Pokorný.

Brněnské sídliště Lesná. Ilustrační foto.
Téma voleb? Odtržení Lesné, lákají. Vznik nové části je složitý, město je proti