Klubu fandí už dvaadvacet let. „Ještě si to pořádně neuvědomuji. Přišlo mi, že se všechno seběhlo hrozně rychle, finálová série byla dost krátká. Když hráči zvedli pohár nad hlavu, cítil jsem neskutečnou euforii," popisuje Jimramovský.

Podle něj je v Brně zisk titulu cítit a živě se o něm debatuje. „Všude, kam jsem přišel, se lidé o úspěchu baví. I v sezoně je vidět, že Kometa je žhavé téma, ale teď mnohem víc. Vítězství v extralize je ocenění především pro všechny, kteří za ním stojí. Od Libora Zábranského přes ostatní, kteří tu jsou od začátku, až po kluky, kteří jej vybojovali na ledě," tvrdí.

Oficiální oslavy se uskuteční v sobotu ve tři hodiny na Zelném trhu a sdružení Modrobílí chystá speciální poděkování pro hráče. „Zatím se k tomu moc nechci vyjadřovat, jelikož teprve dolaďujeme detaily. Nechám si to pro sebe i z důvodu, že se jedná o překvapení," usmívá se předseda Modrobílých.

Kometa slaví dvanáctý titul. Na podobnou radost čekalo Brno jedenapadesát let.
Kometa a její předchůdci. Éra slavných hokejových dynastií je pryč

ZÁJEM NEOPADNE

O tom, kolik příznivců Komety nakonec na Zelný trh dorazí, zatím nemá představu. „Ani nevím, kolik lidí se tam fyzicky vleze. Může přijít deset i patnáct tisíc, ale jde jen o můj odhad," myslí si.

Už jen účast ve finále zajistila brněnskému celku pro příští sezonu účast v hokejové Lize mistrů. Fanoušci tak budou mít možnost vycestovat na stadiony týmů ze zahraničí. „Republiku máme objetou tak desetkrát, takže jde o příjemné zpestření. Hrozně rád bych se podíval do Bernu, protože mají snad osmitisícový kotel a celkově chodí ještě jednou tolik lidí. Uvidíme, koho nám los přisoudí. Zajímavé je i Švédsko nebo Finsko" sní Jimramovský.

Že by ale po extraligovém titulu opadl zájem o Kometu, se prý očekávat nedá. „S ostatními jsme si dělali legraci, že pokud bychom hráli o jedenáctý titul za dvanáct let, jak v šedesátých letech, zda budou lidé pořád stejní blázni. Často se však vyhrávat nebude, liga je hrozně vyrovnaná," předvídá.

Unikátní plakát mistrů hokejové extraligy a příloha o cestě brněnské Komety za titulem
• Jak Kometa vstala z popela za éry Libora Zábranského
• Kdo se podílel na historickém titulu po 51 letech
• Fotogalerie fanoušků z oslav
• Jak se slavilo před 51 lety
• Jak vypadá projekt návratu za Lužánky
• Rozhovory, analýzy, zajímavosti
• A spoustu dalšího čtení
• Na 16 stranách již v sobotu 29. dubna!

Gólman Marek Čiliak.
Jízda Komety za dvanáctým titulem? V pravou chvíli skvělý Čiliak, dobré bruslení

PATRIK EL-TALABÁNI