Družina trenéra Lubiny má na zastavení desetizápasové série zápasů bez vítězství za tři body jednoho z nejobávanějších soupeřů. Třinec je druhý v pořadí domácích zápasů, stejně jako v celkové extraligové tabulce.

Optimismus do modrobílých řad vnáší postupné uzdravování marodů. V týdnu už trénoval Ondřej Veselý, Kamil Brabenec i Jozef Balej. Posledně jmenovaný však ještě hrát nebude. „Jsme rádi, že se začínají vracet hráči, kteří byli dlouhodobě nemocní nebo zranění. Věřím, že nám pomohou, a že se nám to v zápasovém zatížení podaří dát do kupy,“ doufá Ladislav Lubina, kterého čeká třetí zápas coby hlavního trenéra Komety. Na svůj první bod však pořád čeká. Nepoštěstilo se mu proti Kladnu, ani proti Plzni. Pomoc by mělo i nové složení jednotlivých útoků.

A poprvé se v zápase ukáže lotyšská posila Aleksejs Širokovs. S ním by měl v jedné lajně nastoupit i navrátilec Veselý společně s Hubáčkem. „Na tréninku vypadá dobře, snad to bude posila. Ale uvidíme v zápase. Na ledě se domlouváme anglicky,“ vysvětluje Veselý, který už má vyléčený natažený úpon.

Nejen Kometa se dává dohromady. I v třineckém dresu vítají navrátilce z řad marodů. Alespoň na střídačku se posadí brankář Hamerlík, připraven bude zřejmě i Kohn se Zagrapanem a bývalým hráčem Komety Richterem.

Na trénincích se Kometa pod trenérem Lubinou věnuje trochu jiným věcem než za Jeřábka. „Je tam trochu rozdíl. Zkoušíme různé herní situace, jeden na jednoho nebo kombinace tři na tři. Doufáme, že vyhrajeme co nejdřív,“ vysvětloval útočník.

Že by byla v kabině nálada špatná či dokonce poraženecká, odmítá kouč Lubina. „Jsem přesvědčen, že to v šatně vypadá pořád relativně dobře. Jsem strašně rád, že chce mužstvo pracovat, což je strašně důležité. Tato vnitřní síla by se měla v následujících zápasech projevit,“ vyzdvihoval přístup hráčů. Třinec je na tom o poznání lépe, sebevědomí na rozdávání. Drtivým vítězstvím v minulém kole s Vítkovicemi se vrátil do boje o první příčku.

Jak by měly vypadat složení útočných řad proti Třinci
Dlouhý – Dopita – Erat
Jakub Svoboda – Hruška – Kvapil
Veselý – Širokovs – Hubáček
Brabenec – Huml – Procházka