Už loňské play-off mu vyšlo. Trefil se v něm čtyřikrát a prakticky od úspěšné cesty za titulem nastupuje po boku Hynka Zohorny. V Kometě se složení útoku často točí, tato vazba přetrvává. „Velice snadno se na ledě najdeme. Vím, kde se pohybuje Hynek, i se zavřenýma očima. Je to skvělý hráč a kluk. Užíváme si souhru, dobře forčekujeme. Myslím, že se proti nám nehraje zrovna dobře. Pořád nás mají soupeři na zádech,“ říká Mallet.

Mallet v Kometě
Body v základní části minulé sezony: 8 zápasů – 4 body (1 gól + 3 asistence), play-off: 14 – 7 (4+3)
 
Body v letošní sezoně:
37 – 19 (11+8) – nejlepší střelec společně s Martinem Zaťovičem a čtvrtý nejproduktivnější v týmu
 
Nájezdy v Kometě: 5 pokusů – 4 góly

Oba jsou kvalitní bruslaři a udivují svým pohybem. V sezoně se vedle nich prostřídali Lukáš Nahodil, Jan Hruška, Martin Nečas, Radim Zohorna, Tomáš Svoboda a naposledy mladík Tomáš Havránek. „Každý v týmu je velice dobrý na puku a jednodušeji skóruju než tam, kde jsem hrál dřív,“ naráží Mallet na předchozí angažmá v Pardubicích.

Hynek Zohorna minulý rok vtipkoval, že se jeho kanadský parťák naučí dřív česky než on anglicky. „Jde o opravdu základní komunikaci. Většinou jen ukazuju na tabuli, jak situaci sehrajeme. (smích) Hynek je ale chytrý, v pohodě,“ hlásí pětadvacetileté křídlo.

Kometa Brno porazila Olomouc 1:0.
Bartejsovi zaplať pánbůh puk utekl, poté vystřelil Kometě šestou výhru po sobě

UMÍ SE O SEBE POSTARAT

V québecké juniorce se naučil tvrdou hru, kterou předává v Kometě i spoluhráčům. „Nejsem zrovna tvrdý hráč, ale v Americe když někoho trefíte, což se stává často, hned po vás protihráči jdou. Prostě se jen o sebe umím postarat. Snažím se to ukázat i Radimu Zohornovi. Je to velký kluk,“ směje se rychlý forvard.

K důrazu přidává i šikovné ruce. V Kometě už jel celkově pět nájezdů, z nichž čtyři proměnil. „Vždy se mi dařily, jdou mi už od patnácti. Umím několik variant, ale používám jednu klasickou, která často funguje,“ tvrdí Mallet, jenž využívá přesnou střelu mezi betony.

Na ledě mu to šlape a je v psychické pohodě. Přítelkyni a pětiměsíční dceru Leiu má nablízku. Oslavil s nimi v poklidu Vánoce, vychutnal si oblíbené tapas i čínské fondue. „Přijely za mnou už na začátku sezony. Bydlíme v Pasohlávkách, kde se mi líbí. Hodně mě podporují, jsem šťastný, že je mám. Chci být pro ně co nejlepší táta,“ povídá rodák z Québeku.

A co mu chybí z rodného města v Brně? „Poutine. Jsou v něm hranolky, šťáva z masa a sýr. Dost nezdravé, ale skvělé,“ usmívá se.

Lidé už nakupují v nové obchodní pasáži na brněnském Zelném trhu. Otevření tržnice v budově se však zpozdilo.
Stadiony za Lužánkami: ve hře je výměna pěti domů, včetně kryté tržnice