Středočeši nasbírali v týmové statistice 1610 bodů, Brňané 1253. „Lze z toho vyčíst, že nás čeká velmi bojovný protivník, který hraje důrazně, padá do střel a také dobře bruslí, byť se to ve statistice nezohledňuje," vysvětluje asistent brněnského kouče Kamil Pokorný před duelem, který startuje dvacet minut po šesté hodině večer.

Také Kometa má specialisty na jednotlivé faktory Radegast Indexu – obránci Jan Hanzlík a Tomáš Kaberle zaujímají druhé a třetí místo 
v extralize v počtu zblokovaných střel, Káňa nasbíral sedmý nejvyšší počet hitů. „Věřím, že dobrý hit pozvedne celý tým. I já mám rád, když někdo z kluků dobře trefí soupeře. Hráči to může zvednout sebevědomí, když se zrovna herně nedaří," zmiňuje Káňa.

Mladá Boleslav nasbírala hitů suverénně nejvíc z extraligy, její hráči „trefí" soupeře v průměru víc jak devatenáctkrát za zápas, což je o téměř tři hity víc než u druhé Sparty Praha. Kometa je v tomto ohledu naopak poslední, sbírá lehce nad deset hitů na utkání. „Každý osobní souboj ubírá síly, takže nás trenéři nutí, abychom obránce soupeře dohrávali. Zvlášť v závěrech zápasů to může být klíčové," potvrzuje Káňa.

„Samozřejmě chceme vynikat v našich silných činnostech, ale musíme být připravení právě na silovou hru Mladé Boleslavi," nabádá Pokorný.

Na zdařilé hity pozitivně reagují i diváci. „Vnímám to. Dobrý hit ale pomůže hlavně týmu jako celku," dodává Káňa.

Aktuálně sedmá Kometa ztrácí na Boleslav jediný bod a může se tak dostat před svého soupeře, který naposledy doma padl s Hradcem Králové 2:3 po nájezdech. „Penalty nám dlouhodobě nejdou," posteskl si trenér Bruslařského klubu Marian Jelínek.

Radegast index

STATISTIKY KOMETY

Plusové a minusové body:

10 – Jozef Kováčik

8 – Leoš Čermák

5 – David Ostřížek, Tomáš Malec, Tomáš Svoboda

Hity:

62 – Jan Káňa (7. v extralize)

31 – Leoš Čermák (74.)

28 – Jan Hruška (90.)

Zblokované střely:

62 – Tomáš Kaberle (2.)

58 – Jan Hanzlík (3.)

45 – Tomáš Malec (15.)

Radegast index (souhrnná statistika předchozích tří):

137 – Jan Hanzlík (9.)

129 – Tomáš Kaberle (13.)

118 – Jan Káňa (21.)