Kometa nakonec vyhrála 6:3. A jeden gól se od těch ostatních výrazně lišil. Jako jeho střelce totiž rozhodčí označili brněnského brankáře Marka Čiliaka. Domácí Roman Vlach totiž při signalizované výhodě poslal z útočného pásma puk do vlastní opuštěné branky a slovenský gólman byl poslední z hostí, který se dotkl puku. „Věděl jsem, že poslední dotyk byl můj. Když mě oznámili jako střelce, jen jsem se usmíval," popisoval Čiliak kuriózní situaci.

Zatímco Brňané se smáli, domácí, kteří se od začáítku sezony trápí a uzavírají extraligovou tabulku jen smutně krčili rameny.„To se prostě stane. Smolný gól nesouvisí s naší špatnou situací," upozornil zlínský střelec Jaroslav Balaštík.

I pro jinak šťastného Čiliaka, který si i díky brance odnesl cenu pro nejlepšího hráče zápasu, měla jeho trefa jednu nepříjemnou dohru. „Kluci mi hned říkali, že za gól musím zaplatit něco do kasy. Ale v takovém případě to udělám rád," svěřil se čtyřiadvacetiletý muž s maskou.

Kometa tak po špatném vstupu do sezony nadále sbírá body. Vyhrála už čtvrtý z posledních pět zápasů a s osmnácti body je stále jedenáctá. Zato ševci se po dvou výhrách opět propadli do deprese. „Z vlastních zkušeností víme, že když budeme tvrdě makat, je lepší forma jen otázka času," řekl Balaštík.

Brněnští hokejisté po utkání výkon poraženého týmu ocenili. „Líbilo se mi, že tři rychlé branky Zlín vůbec nepoložily. Domácí hráli až do konce. Zápas tak diváky bavil od první do poslední minuty," zalichotil ševcům Čiliak.

Další extraligový duel čeká brněnský klub v neděli. V domácí hale Rondo hostí od pěti hodin odpoledne dvanácté Vítkovice.

Za Kometu už ve Zlíně nenastoupil útočník Tomáš Svoboda. Po příchodu Antonína Honejska odešel do Vítkovic na hostování do konce sezony. „V útoku nám na pravém křídle vznikl přetlak a věříme, že hostování bude prospěšné pro nás i Tomáše, který stále zůstává naším hráčem. Po sezoně budeme jednat o jeho návratu," vysvětlil majitel brněnského klubu Libor Zábranský.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:6 (0:3, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Balaštík (Řezníček), 40. Leška, 60. Tesařík (Holík, Roman Vlach) - 7. J. Hruška (V. Němec, Ptáček), 8. Dočekal (Jakub Svoboda, L. Čermák), 9. J. Káňa II (P. Mrázek), 31. Vondráček (Koreis), 40. Čiliak, 45. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Homola, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5562.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Řezníček, Žižka, Matějíček - Okál, Leška, O. Veselý - Balaštík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Holík, Köhler - Sedláček, Hladiš, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Kometa Brno: Čiliak - Kempný, Ptáček, Jan Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Malec - J. Hruška, V. Němec, P. Ton - Dočekal, L. Čermák, J. Svoboda - Burian, Koreis, Vondráček - J. Káňa II, Kusko, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.