„Seběhlo se to hodně rychle. Během tréninku mi bylo řečeno, že se mám svléct z výstroje a jít za Liborem (Zábranským, majitelem Komety – pozn. red.). Ten mi sdělil, že odcházím do Olomouce,“ líčí podrobnosti bleskového přestupu jednatřicetiletý Mikšan.

„Není to nic příjemného, ale neberu to jako křivdu. V hokeji se takové věci stávají. Každopádně jsem to vůbec nečekal a zatím jsem to nestačil ani pořádně rozdýchat,“ přiznává zkušený útočník.

V letošní sezoně v modrobílém dresu nasbíral osmnáct kanadských bodů za devět gólů a stejný počet asistencí. „Co se týče statistik, na začátku se mi nedařilo. Přesto si myslím, že jsem se postupně dostával do formy a moje výsledky nějak nevybočovaly oproti dřívějším sezonám,“ popisuje Mikšan své herní rozpoložení.

Na Hané si nad příchodem forvarda mnou ruce. „Jde o levé křídlo, které je navíc produktivní. Podmínky smlouvy ještě budeme dolaďovat, je to však již náš kmenový hráč,“ upřesnil Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc.

„Mora pro mě znamená novou motivaci. Rád bych s ní přešel předkolo a hrál čtvrtfinále play off,“ dívá se Mikšan dopředu. A co říká na reálnou možnost, že by se proti Kometě mohl ukázat ve vyřazovacích bojích? „Podle mě mám věk na to, že nemusím nikomu nic dokazovat. Za sebe jen můžu říct, že budu předvádět maximum tak, jak jsem to dělal v Brně,“ slibuje levý křídelní útočník.

Na dres jedenáctinásobných mistrů Československa ale určitě nezanevře. „Mé dvouleté angažmá v Kometě hodnotím jako nejlepší v kariéře. A diváci? Neskuteční. Chtěl bych jim za všechno poděkovat,“ rozloučil se David Mikšan s modrobílou společností.