V jeho případě jde o dilema, zda bude pokračovat v kariéře. Reprezentace se letos v únoru po olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu a čtvrtém místě vzdal. Je možné, že rozlučka přijde i s vrcholovým hokejem.

Čtyřicetiletý kapitán Leoš Čermák také zvažuje budoucnost. S Kometou oslavil pět medailí – dvě zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou. Je otázka, zda se pokusí o šestou. „Hlad po vítězství, toho se člověk nikdy nenabaží. Kam míří mé další kroky, nevím. Užiju si oslavy a uvidím, co dál,“ řekl s klidem brněnský lídr a popotáhl si s chutí z doutníku.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště - beseda s bedmintonistou Adamem Mendrekem v zóně Deníku.
Cíl je pro mě Axelsen, říká před svým prvním mistrovstvím Evropy Mendrek

V napětí drží fanoušky víc hráčů. Jednak si chtějí užít oslavy, ale také o svých budoucích tazích třeba ani nemohou mluvit. Pokud někdo změní klub, nesdělí to, jelikož je smluvně vázán do konce dubna ve stávajícím týmu. „V Brně jsem doma, miluju to tady. Dali jsme si nějaký cíl před sezonou, ten jsme si splnili. Co bude dál, nevím,“ povídal stěžejní prvek v cestě za titulem brankář Marek Čiliak.


ROZLUČKA?


Při rozhovoru však používal minulý čas. Jako by chtěl své angažmá v Brně shrnout. „Jsem strašně rád, že jsem byl od patnácti v Brně. Kometa mě zachránila, když jsem chtěl skončit s hokejem. Na Slovensku to nešlo, tady mi dali šanci. Vybojovali jsme to pro lidi a moje úloha, nechci říct, že skončila, ale nevím, co bude,“ zněl Čiliak nejistě.

Za moře se vydá nadějný devatenáctiletý útočník Martin Nečas. Má se hlásit v létě v kádru Caroliny Hurricanes hrající NHL. Mistrovské opojení si náležitě užívá. Nejen že ho čeká americká výzva, ale i proto, že jej minulý rok kvůli šampionátu osmnáctek oslavy minuly. „Jsem rád, že jsem u titulu byl, i když se ráno nevědělo, jestli nastoupím. Měl jsem horečky. I přes prášky jsem do toho šel. Věřil jsem, že vyhrajeme, a jsem moc rád, že jsme to ukončili,“ ulevilo se Nečasovi.

Nyní se musí co nejrychleji uzdravit. Společně se spoluhráčem z Komety bekem Jakubem Krejčíkem dostal pozvánku do přípravy reprezentace před mistrovstvím světa v Dánsku.

Další reprezentant, centr Petr Holík, po příchodu v lednu z Mladé Boleslavi v Kometě setrvá. „Když přišel Holík výměnou za dva centry, které jsem obětoval, (Vojtěch Němec a Lukáš Nahodil – pozn. red.), splnil to, co jsem od něj očekával. A věřím, že to potvrdí i v příští sezoně,“ pronesl kouč Komety Libor Zábranský k hráči, který v play-off ve čtrnácti duelech zaznamenal dva góly a pět asistencí.

Směr Dánsko? Nečase a Krejčíka vytrhne z oslav pozvánka do reprezentace
Směr Dánsko? Nečase a Krejčíka vytrhne z oslav pozvánka do reprezentace