Předchozí
1 z 3
Další

Jednu z nich poslal i nadějný brněnský útočník Jakub Brabenec kvůli rehabilitaci po zranění. „Neřeším to. Ani nevím celkové číslo omluvenek, přecházel jsem to. Hrajeme s hráči, kteří nastoupit chtějí a jsou k dispozici. To je pro nás priorita,“ poznamenal Rulík.

Národní tým začíná pouť turnajem v úterý od osmi hodin večer našeho času federálním derby se Slovenskem. Deník Rovnost se podíval na šance hokejistů spojených s Kometou na mistrovství světa.

Jakub Kos v dresu Ilvesu Tampere.Jakub Kos v dresu Ilvesu Tampere.Zdroj: Ilves Tampere

JAKUB KOS. V generálce na světový šampionát se blýskl v sobotu při výhře Česka nad Rakouskem 6:3 gólem a asistencí, přestože nastoupil až ve čtvrté formaci.

Rodák z Kuřimi, který v minulém ročníku zasáhl do sedmnácti zápasů v dresu Ilvesu Tampere do nejvyšší finské soutěže, může patřit mezi žolíky národního týmu na mistrovství světa.

Bodově se mu sice v minulém ročníku v dresu dvacítky vůbec nevedlo, ovšem šikovný forvard, jenž hokejově vyrůstal v Kometě, umí góly připravovat svým spoluhráčům.

To dokázal i ve druhé nejvyšší finské soutěži, kde v dresu Koovee zaznamenal v devětadvaceti zápasech šestadvacet bodů za dvacet přihrávek. Musí jen najít správného parťáka, který bude umět zužitkovat jeho pobídky.

https://brnensky.denik.cz/hokej_region/stanislav-svozil-kemp-ceska-dvacitka.htmlFrantišek Němec si zahrál na dubnovém mistrovství světa osmnáctiletých. Zdroj: Ronald Hansel

FRANTIŠEK NĚMEC. Z nominace na mistrovství světa vypadl při jejím posledním zúžení na konci července. Do dějiště světového šampionátu však přece jen odletěl. Talentovaný zadák brněnské Komety dostal dodatečnou pozvánku jako náhradník za Davida Moravce, který onemocněl angínou. Do Kanady Němec přiletěl v pátek a hned o den později nastoupil ke generálce národního týmu proti Rakousku.

Účastník dubnového světového šampionátu osmnáctek je přitom ročník 2004, takže má budoucnost mezi juniory teprve před sebou. V Edmontonu bude především sbírat nenahraditelné zkušenosti a dá se očekávat, že bude na hraně sestavy.

Stanislav Svozil se odrazil k angažmá v zámoří z Komety.Stanislav Svozil se odrazil k angažmá v zámoří z Komety.Zdroj: ČTK

STANISLAV SVOZIL. V půlce července na startu kempu v Brně z něj bylo cítit, že se k tak brzkému startu ostré přípravy na ledě kvůli odloženému šampionátu musel přemáhat. „Chuť na to člověk v tomto období moc nemá, ale není to nejhorší,“ uvedl talentovaný obránce draftovaný Columbusem Blue Jackets.

Jedním dechem ale dodal, že reprezentace je pro něj samozřejmost a potvrdil to i tentokrát. Jeden z pilířů národního týmu tak na šampionátu nebude chybět, přestože ho v přípravě brzdilo naražené rameno. V Edmontonu může ukázat, jaký pokrok udělal za rok v kanadské juniorské soutěži WHL.