Co vám blesklo po vaší trefě?
Jen to, že jsme se vrátili do hry a zápas zase začíná od remízového stavu, ale moje branka nakonec k ničemu platná nebyla.

Jaký pro vás byl návrat do Vítkovic?
Trpký. Představoval jsem si ho jinak. Myslel jsem, že předvedeme lepší výkon a odvezeme si tři body. Bohužel nám zápas nevyšel.

Komunikoval jste před zápasem s bývalými spoluhráči?
Nic takového nebylo. Snažil jsem se koncentrovat na utkání jako na každé jiné. Samozřejmě jsem trochu vnímal, že se vracím do města, kde jsem nedávno ještě hrál.

Když jste byl vyloučen a na kostce se objevila vaše fotka, diváci začali pískat, co jste na to říkal?
Mají na to právo, protože už nejsem hráč Vítkovic a žádné hlazení jsem neočekával. V podstatě kdokoli je vyloučen, tak fanoušci na něj pískají. Nebral jsem to nijak osobně.

Plekanec přišel o zuby. Našli je zametači ledové plochy

Sváděl náročný souboj v útočném pásmu, když v tom přilétla do obličeje Tomáše Plekance čepel hokejky od jednoho z bránících hráčů. Výsledek? Dva vyražené zuby. „Zrovna byla komerční přestávka a na led vlítli zametači, ale naštěstí moje zuby našly,“ líčil šestatřicetiletý centr. „Jsem rád, že nemusím čekat na nové. Aspoň něco pozitivního,“ doplnil.

Co jste říkal na výkon Vítkovic coby jejich soupeř?
Zápas co zápas předvádí bojovný výkon. Nepotřebují moc šancí na to, aby vstřelily branku. Podaly skvělý kolektivní výkon podpořený gólmanem Patrikem Bartošákem. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. Tahají parádní sérii, ve které z posledních desíti zápasů prohrály jen dvakrát. Chtěli jsme jim to přerušit, ale bohužel se to nepovedlo.

Co rozhodlo zápas?
Naše nevyužité přesilovky, a že jsme si nedali pozor na rychlé brejky Vítkovic. Věděli jsme, že v tom jsou dobré. Mají skvělý přechod z pásma a jsou efektivní. Utkání se pravděpodobně zlomilo v momentě, kdy jsme ubránili oslabení, ale náš hráč se nestihl vrátit a soupeř dal druhý gól.

Na konci druhé části jste měli velký tlak, gól visel ve vzduchu…
Šance jsme si vytvářeli. Ale s jednou vstřelenou brankou se nevyhrává. Nebyli jsme dostatečně efektivní.

Co chybělo v zakončení?
Větší důraz. Patrik Bartošák je nejlepším gólmanem v extralize. Jen tak se mu nedá dát gól. Je třeba se víc tlačit do branky, sbírat odražené puky nebo je tečovat. Prostě být cítit v předbrankovém prostoru.

Jak jste si užil cestu Kometa expresem?
Je to zpříjemnění jak pro nás hráče, tak pro fanoušky, kterých jelo opravdu hodně. Akce podobného typu pro příznivce mám rád a podporuji je.

Mrzí prohra o to víc, když jste měli v Ostravar aréně velkou podporu?
Samozřejmě to mrzí hodně, když se udělá taková akce. Cestovalo s námi spoustu fanoušků, kteří nás podporovali celý zápas. Chtěli jsme se jim odvděčit vítězstvím.

Utkání 36. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno, 18. ledna 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Tomáš Plekanec, Roman Szturc.
Kometa expres body nepřivezl. Brno prohrálo ve Vítkovicích

Vítkovice vám nyní v tabulce odskočili o devět bodů. Sledujete vývoj v tabulce?
Jsme si toho vědomi. My se ale musíme teď soustředit na sebe a sbírat body v jiných zápasech. Samozřejmě by nás vítězství nad Vítkovicemi k nim přiblížilo, ale teď není čas naříkat nad rozlitým mlékem. Musíme se poučit, protože nás nyní čeká Liberec, což je náročný soupeř.

Je výhoda, že s Libercem hrajete už v neděli?
Musíme se podívat na chyby a odstranit je. Je dobré, že hrajeme takhle brzo, protože nad tím nebudeme tolik přemýšlet. Prohru musíme hodit rychle za hlavu.