Dva body přiřkl svému Zlínu Bedřich Köhler svým druhým pomalým pokusem. „Výhry z Brna si ceníme, protože odsud se body lehce nevozí. Navíc jsme měli v závěru vážně štěstí," připomněl uzdravený střelec situaci ze závěru základní hrací doby.

Přitom úvod měla Kometa famózní. Defenzivně laděné ševce přišpendlila v jeho třetině a vedla 2:0 po nejistých zákrocích Luboše Horčičky, který nedosáhl na bekhend Jakuba Svobody a nápřah Zohorny.

Jenomže na druhé straně se „vyznamenal" i Horčičkův protějšek Jiří Trvaj. Místo hraní holí použil fotbalový kop a 23 vteřin před první sirénou Zlín snížil. „Trvkovi nic nevyčítáme. Celou sezonu nás drží, chyba se stane. Ve druhé třetině jsme přestali hrát a to rozhodlo. Dostali jsme se pod tlak. Musíme začít od nuly," tvrdil brněnský obránce Jozef Kováčik.

Po Leškově vyrovnání na sebe ve svém šestistém extraligovém zápase upozornil Petr Čajánek, který hlavou trkl do Kováčika a zápas pro něj skončil. „I já jsem byl trochu nahraně. Ale druhý třetina byla hodně vyhecovaná," povídal Kováčik.

Kometa se do vedení dostala ještě jednou, když Tomáš Divíšek připravil ideální přihrávku Miroslavu Holcovi. „Mrzí nás, že jsme soupeři následné srovnání darovali chybou v rohu," kroutil hlavou asistent kouče Zdeňka Venery Lubomír Oslizlo.

Obránce Malec totiž namazal přímo na zlínskou hůl. A pak přišel Zohornův nájezd… „Bylo to remízový zápas. Jsem rád, že naše mužstvo ukázalo silnou morálku," chválil své hráče druhý trenér Zlína Juraj Jurík.

Kometu před reprezentační pauzou odsunulo díky kanonádě v Pardubicích Kladno na třetí příčku. Šanci na návrat má v pondělí 12. listopadu, kdy doma hostí Karlovy Vary.