„Je jasné, že člověk se chce pořád posouvat nahoru. Ale jestli strávím sezonu ve čtvrté lajně, budu pořád rád, že můžu hrát v Brně," připomíná Mrázek, že existuje možnost jeho převelení do prvoligové Třebíče, kde sbírají někteří mladíci Komety zkušenosti.

V přípravě zatím dostáváte dost prostoru. Cítíte, že se vylepšuje vaše pozice v Kometě?

Někteří kluci jsou zranění. Zatím jsem tedy v Brně a rvu se o místo v týmu. Jestli jsem se posunul dál, zatím nedokážu říct.

V nové sezoně se ruší pravidlo o povinném nasazování mladých hráčů. Co to pro vás znamená?

Snažil jsem se na to nemyslet i loni. Ale vím, že v sezoně byly části, kdy bych bez pravidla v extralize nehrál. Jestli si letos vybojuji místo, aspoň si můžu říct, že to je zasloužené.

V Brně zatím zůstává i Adam Raška, se kterým jste procházel mládežnické kategorie. Jste rád, že máte parťáka v jednom týmu?

Jasně. Sedíme vedle sebe v kabině, je to příjemné. Ale přeji všem, aby byli v Brně. Nejen Adamovi.

Kometu nově vede trenér Alois Hadamczik, který vychoval několik výborných hokejistů. Jak vy mladíci vnímáte jeho práci?

Nemůžeme si stěžovat. Dává nám šanci se ukázat a probít se do týmu. Záleží jenom na nás.

Hadamczik dlouho vedl reprezentaci. Máte z něj velký respekt?

Je jasné, že u nás má velký respekt. Ale to by měl každý hlavní trenér. Musíme poslouchat.

V pátek jste odehráli přípravný zápas v Trenčíně, který skončil remízou 2:2, přitom před týdnem jste stejného soupeře porazili. Co se změnilo?

Měli jsme několik nemocných, jeli jsme ve třech útocích. Prvních deset minut jsme si zvykali na vedro a špatný led. Pak už se to zlepšilo.

Nastoupil jste s Antonínem Honejskem a Janem Káňou, všichni jste křídla. Byl to problém?

Vůbec ne, člověk si musí na všechno zvyknout. Byl jsem v lajně s Honzou a Leošem Čermákem, který teď nehrál. Tak jsme nastoupili takto.

Extraliga startuje už 11. září. Vnímáte blížící se začátek?

Zatím moc ne, počasí je pořád hodně letní. (úsměv) Ale všichni v kabině se těšíme, až liga začne a zase začneme hrát o body.