Nepovedl se vám hlavně začátek utkání, kdy jste po třech minutách prohrávali 0:2…
Byli jsme opravdu hrozní. Takhle se v play off nehraje, předváděli jsme hokej jako v září nebo snad v červenci. Pak jsme si vše trochu srovnali v hlavách. Plzni jsme úvod hrozně ulehčili. Dali jsme jim čuchnout, najednou si mysleli, že jsme špatný mančaft a využili toho.

Čím si tak špatný start do utkání vysvětlujete?
Opravdu nevím. Možná jsme byli po čtvrtfinále trošku nahoře, ale asi ne. Měli jsme skoro týden dovolenou, užívali jsme si, že se o nás všude hezky píše. Plzeň nás malinko posadila na zem.

Museli jste si v první přestávce v kabině vyříkat, že takto hrát nemůžete?
Všichni si něco řekli. Kluci mluvili a každý si vzal v kabině slovo, vyříkali jsme si to. Ale bylo to celkem v klidu, prohrávat o dva góly není zase tak hrozné.

Pomohlo vám, že jste facku dostali už na začátku?
Vždycky je lepší dát gól v šedesáté minutě než v první. Zbývalo ještě hodně času, opravdu jsme za zabrali a fakt jsme hráli dobře.

A deset minut před koncem jste vyrovnal. Jak jste vnímal ten moment?
Dal jsem  takovou žblabuňku, vůbec mi střela nesedla. Jen jsem do puku plácnul a Adam to nečekal. Takové střely jsou nejhorší. Myslím, že mu prošla mezi nohama. Nebo snad pod ledem, byla to taková šmrdla.

Začali jste sérii podobně jako se Spartou, kde jste také zápas otočili. Může se semifinále vyvíjet podobně?
Pojďme se toho držet, ale bude to těžké. Plzeň hraje výborně, přehrávala nás, jednu dobu nás pět leželo na zemi a oni si to dávali do prázdné brány. Bohužel jsme dnes hráli jen padesát minut, ale díky za to vítězství.