Premiéru na lavičce brněnského celku jako hlavní kouč si odbyl Petr Fiala. Na led vyslal mixovanou sestavu starších a mladších hráčů. „Vyhrálo se, což je vždy potěšující. Ale i výkon mě uspokojil, zejména v první třetině. Dali jsme pěkné góly, měli jsme pohyb a kombinovali jsme,“ těšilo trenéra.

Emoce coby kouč dvojnásobného mistra české nejvyšší soutěže z posledních tří sezon zatím nijak zvlášť neprožíval. „Přece jen zápas v Litvínově na úvod extraligy bude asi o jiných pocitech,“ zmínil Fiala a vyzdvihl diváky, kterých na přípravné utkání s Trenčínem dorazilo přes tři tisíce. „Na to, že šlo jen o přátelák, jich bylo opravdu dost. Věřím, že si to užili,“ doplnil.

Brněnští fanoušci se podobně jako hráči na ledě připravovali na novou sezonu a trénovali v ochozech chorály. Podobnou scenérii už Fiala zažil. „Když jsme v Olomouci postoupili do extraligy, zkraje sezony dojel Minsk a došla taky halda lidí,“ zavzpomínal stratég Komety.

Krška z Líšně míří do Zbrojovky
Líšeňský kapitán Krška přestoupil do Zbrojovky, opačným směrem míří Zikl

Tomu v úvodní části duelu proti Dukle Trenčín dělal radost především Jakub Orsava. „Dostali jsme se rychle do vedení, ale nebyli jsme v zápasovém rytmu. Tak jsem to alespoň cítil já. Fyzička ještě není na sto procent,“ vykládal s úsměvem autor dvou přesných zásahů Orsava.

První trefu zaznamenal v početní výhodě a následně úspěšně zakončil únik přes půl hřiště. „To jsem koukal, že jsem obráncům ujel. Asi škobrtli nebo něco. (úsměv) Ale jo, povedlo se mi to. Bylo to ještě na začátku zápasu, takže jsem byl čerstvý, pak síly odcházely,“ líčil Orsava.

Šancí si Kometa vypracovala spoustu, do několika se dostal i Orsava, jenž cílil na hattrick, který se mu nakonec nepodařilo zkompletovat. „Ani mě to nemrzí, protože by mě Něma (Ondřej Němec – pozn. red.) v kabině hned zkasíroval,“ vtipkoval útočník.

Na jeho dvě trefy v první třetině navázal Tomáš Plekanec, který naskočil do zápasu s céčkem na hrudi.

Krška z Líšně míří do Zbrojovky
Líšeňský kapitán Krška přestoupil do Zbrojovky, opačným směrem míří Zikl

Ve druhé dvacetiminutovce přidala Kometa ještě jednu trefu a Trenčín v závěru jen korigoval. Následně si borci na ledě dali pětiminutovou šichtu tři na tři, ve které gól nepadl. A na konec předvedli své umění v nájezdech. V nich se blýskl bekhendovou trefou teprve patnáctiletý Jakub Brabenec, jenž si odbyl premiéru mezi dospělými.

Kometa Brno - Dukla Trenčín 4:1
Třetiny: 3:0, 1:0, 0:1.
Branky a nahrávky: 6. Orsava (Kucsera, Baranka), 9. Orsava, 18. Plekanec (Pyrochta), 30. Bartejs (Baranka) – 44. Jakubec (Maniaček)
Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hanzlík, Vašíček.
Diváci: 3 073.
Kometa: Vejmelka – Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Baranka, Malec, D. Mikyska, Kowalczyk – Plášek, Plekanec, Lev – Orsava, Süss, Kucsera – Horký, Kusko, Kratochvíl – Mlynář, Brabenec, Kunc.
Trenčín: Tomek – Štach, Kajínek, Sládok, Rajnoha, Švec, Janík, Alderson, J. Mikyska, Šišovský, Sádecký, Luhový, Čacho, Smirnov, Pelech, Jakubec, Maniaček, Košecký, Dužek, Lapšanský, Hlinka.