Úterní porážka 0:6 od pražské Sparty posunula brněnský celek místo boje o titul do skupiny o záchranu. „Už jsme to zažili dvakrát, takže víme, co čekat. Play off to ale není…," mrzí předsedu oficiálního fanklubu Komety Pavla Jeřábka.

Přesto si nemyslí, že zbylá utkání jedenáctého celku tabulky budou bez náboje. „To rozhodně ne. Nedá se říct, že nám už o nic nejde," poukazuje na posledních šest kol a pouze devítibodový náskok před třináctou pozicí znamenající baráž o udržení soutěže.

Dokud nebude mít jeho tým stoprocentní jistotu, přemýšlí i nad boji o záchranu extraligy. „Samozřejmě nad tím uvažuju, protože když se díváte na poslední zápasy, je vidět, že mužstvu něco chybí. Přesto věřím, že nejvyšší soutěž Brno udrží," tipuje Jeřábek, podle kterého nastal herní úpadek ve druhé polovině prosince sérií pěti porážek v řadě.

První utkání letošního play out odstartuje pro hokejisty i brněnské fanoušky nedělním domácím duelem s Chomutovem. Na všechny dosavadní utkání letošní sezony v Kajot Areně přišla stejná návštěva – 7200 diváků. To se podle Jeřábka nyní změní. „Těžko říct, kolik lidí přijde, ale vyprodáno určitě nebude," předpovídá šéf fanklubu.