Jak se vám líbil výkon hokejistů Komety proti Plzni?

Uvědomujeme si, že pro kluky to byl mimořádně složitý zápas. Spousta z nich podobná utkání před tolika diváky nikdy nehrála. Myslím si, že to zvládli perfektně a diváci si den užili stejně jako hráči.

V neděli byla teplota až minus sedm stupňů. Jak jste se při tom mrazivém počasí zahříval?

Vzhledem k tomu, že celá akce byla organizačně náročná, strávil jsem ji docela v pohybu. Teda kromě času, kdy se hrálo a já sledoval utkání. (usmívá se) Nebyla mně úplná zima, jak jsem zaznamenal u ostatních diváků.

Překvapilo vás, že divácký extraligový rekord padl už v zápase s Plzní?

V Brně je hlad po hokeji. Snaha lidí dostat se na takto mimořádnou událost byla veliká. Doufal jsem, že tato meta padne. Že se to povedlo takovým velkým rozdílem, je jenom dobře. (Předchozí rekord stanovilo extraligové utkání Kladna s Kometou v pražské O2 Areně v roce 2012 při výluce NHL s návštěvou 
17 182 diváků – pozn. red.)

Jak na vás působila atmosféra v ochozech?

Fanoušci byli perfektní jako vždy. Atmosféru umocnil také fakt, že bylo za Lužánkami mnoho lidí, kteří se pravidelně na extraligové zápasy Komety do naší arény nedostanou. Za to těmto fanouškům patří obrovský dík, stejně jako těm lidem, co pracovali pro spokojenost fanoušků i hráčů.

Přišlo vám, že pověstný kotel fanoušků v sektoru D byl bouřlivý tak jako v dřívějších dobách za Lužánkami?

Spousta z nás si ty opravdu bouřlivé a úspěšné roky Komety nemůže pamatovat kvůli roku narození. Já si už bohužel pamatuju léta se stinnými stránkami. Když mě otec kdysi bral na hokej, vím, že tehdy byl kotel opravdu hlasitý. Myslím, že teď to vypadalo úplně stejně.

Jaké je vaše osobní přání do následujících dnů a zápasů Hokejových her?

Přeju si, aby si hráči napříč všemi věkovými kategoriemi zápasy užili a aby fanoušci byli spokojení. Pevně věřím, že se v pátek při utkání se Spartou opět dočkáme úžasného zážitku.