Hned čtyři z osmi oslabení hrála Verva už v úvodní dvacetiminutovce. „Dobře jsme vstoupili do utkání a plnili jsme to, co jsme si řekli. Pomohly nám přesilové hry, z první pět na tři jsme se prosadili, což nám hodně pomohlo,“ prohlásil asistent brněnského kouče Jiří Horáček.

V první třetině totiž domácí nabídli Brnu dvojnásobnou početní výhodu, kterou zužitkoval Jakub Krejčík. „Rozhodly přesilové hry a naše nedisciplinovanost. Doufám, že se hráči do příštího utkání poučí a nebudeme mít takové množství faulů. Proti tak silnému soupeři jako je Brno, je to bohužel smrtící,“ krčil rameny Šlégr.

Hokejista Martin Nečas.
Nečas se chce po návratu z mistrovství světa dvacítek dostat do pohody

Šestačtyřicetiletý držitel Stanleyova poháru a současný předseda představenstva litvínovského hokeje před duelem s Kometou nahradil na pozici hlavního trenéra Radima Rulíka kvůli neuspokojivým výsledkům. Litvínov je totiž předposlední a prohrál popáté v řadě.

V první třetině se prosadila Kometa ještě jednou, když z dorážky skóroval Alexandre Mallet. Třetí zásah přidal v poslední dvacetiminutovce Martin Nečas, který posbíral i dvě nahrávky u předešlých gólů. „Sedmá výhra v řadě je paráda. Litvínovu hodně uškodila vyloučení a nás naopak posadila na koně. Hrajeme jednoduše a to se nám vyplácí,“ liboval si skoro devatenáctiletý útočník, který si přivezl parádní formu z juniorského mistrovství světa do dvaceti let.

Domácí sice ještě snížili, ale pojišťovací gól při jejich power-play vstřelil do odkryté branky Martin Dočekal. „Celé utkání v Litvínově jsme hráli dobře, úspěšní jsme byli i v našem obranném pásmu. Brankář zachytal skvěle, takže paráda,“ pochválil Nečas brankáře Marka Čiliaka.

Pátá Kometa hraje zápas o čtvrté místo v neděli ve tři hodiny odpoledne v Třinci, na který ztrácí dva body.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 50. Havlíček (M. Hanzl, L. Doudera) – 11. J. Krejčík (M. Erat, Nečas), 19. Mallet (Nečas), 50. Nečas (J. Krejčík, M. Erat), 59. Dočekal. Střely na branku: 26:34 Vyloučení: 8:4. Hity: 18:10 Vyhrané buly: 37:39. Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Pešek
Litvínov: Petrásek (Kantor) – Kubát (A), Sörvik, Baránek, Hunkes, Gula, Z. Sklenička, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl (A), Dufek – Trávníček (C), Gerhát, M. Hanzl – Helt, Válek, Matoušek – M. Havelka, Havlíček, Smolka.
Kometa: Čiliak (Dostál) – J. Krejčík, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, H. Zohorna, Vincour – T. Havránek, Nečas, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Vondráček.

Hokejový souboj dvou brněnských univerzit.
Studenti Masarykovy univerzity a Univerzity obrany se utkají v bitvě o Štatl