Podle tiskové zprávy ČSLH se dosavadní rekordní zásah přezkoumával na základě podnětu České televize, která čas branky 0:04 již delší dobu zpochybňovala, ačkoliv byl uveden v oficiálním zápisu o utkání.

Po prostudování záznamu dospěl šéf Tipsport extraligy Josef Řezníček k závěru, že čas gólu uvedený v zápise neodpovídá skutečnosti a že branka padla až o pět vteřin později. Nepřesnost byla podle všeho způsobena pozdním spuštěním časomíry.

Sám Řezníček byl 8. října 1999 dokonce u Špaňhelova gólu osobně jako jeden z aktérů zápasu. "I když se musím přiznat, že jsem nedohrál, protože jsem byl za šarvátku s Romanem Stantienem vyloučen," připomněl Řezníček, tehdejší kapitán Západočechů.

Při první vstřelené brance, jež dala základ vysoké výhře Plzně 7:1, byl dokonce na ledě. "Všechno se ale seběhlo velmi rychle a přesný čas nikdo nezkoumal. Záznam, který dodala Česká televize, je nicméně natolik průkazný, že vylučuje pochybnosti, a proto jsme zápis opravili," zdůvodnil Řezníček.

Ve statistikách extraligy budou nově jako rekordmani figurovat Janků, Pacovský a Ton, kteří se trefili shodně po sedmi vteřinách od zahajovacího buly. Janků skóroval za Zlín v březnu 1997 proti Kladnu (8:3), Pacovský v dresu Sparty v listopadu 2011 na ledě Karlových Varů při výhře 3:0 a Ton - rovněž ve službách Pražanů - načal v listopadu 2013 debakl Třince (8:3).