Vyřadili jste Spartu a posílili jste se psychicky. Cítíte, že se vám po čtvrtfinále otevírají velké možnosti?

Musíme jít dál se stejným respektem a pokorou ke každému týmu tak, jak jsme k tomu přistoupili i teď. Kluci jsou na vítězné vlně a věřím, že nám to vydrží, co nejdéle.

Věříte, že se podaří udržet pokornou náladu?

Máme zkušené a kvalitní hráče. Vědí, že nelze zpychnout. Nikdo to z nás nedovolí, to prostě neexistuje.

Prožíváte triumf intenzivněji, protože jste za Spartu hrál?

Není to kvůli tomu, že jsem za ni nastupoval. Nejsem žádný antisparťan. Pro mě je Sparta respektovaný soupeř a velkoklub.

Hráčům se zvedlo sebevědomí, jak jste s nimi pracovali?

Motivovali jsme je celou sezonu. I některé prohrané zápasy jsme neodehráli úplně špatně. Mimo hru byli tak kvalitní hráči, že by to zamávalo s každým mančaftem. Spíš naopak jsem hrdý, jak se s tím mužstvo pralo. V tu chvíli bylo úplně jedno, jestli jdete do play-off z šestého nebo třetího místa. Rozhoduje, jak jste připravení.

Čtěte také: Haščák dostal pokutu za filmování. Zaplatí ji kouč Zábranský

Od čeho jste se odpíchli?

Psychicky nám pomohlo, že se uzdravovali hráči jako Martin Zaťovič a Martin Erat. Zlom nastal v utkání proti Liberci. Duel se týmu vydařil a hlavně Markovi Čiliakovi. Mančaft najednou cítil obrovskou podporu vzadu. Vrátili jsme se zpět na vítěznou vlnu, předtím jsme dva tři měsíce tápali, což bylo dané i tím, že jsme hodně tvrdě trénovali.

Trénovali jste cíleně na na play-off i za cenu ústupku v základní části?

Je pravda, že třeba v utkáních s Olomoucí doma i venku nám nešly nohy. Mohlo to být i na úkor tvrdších tréninků, ale vyloženě se na to nechci vymlouvat. Prostě nám tyto zápasy nevyšly. Se staršími hráči jsem se ale dohodli, že jasný cíl je play-off a do něj jsme chtěli jít co nejlépe připravení. Další věc, kterou jsme před sezonou jasně řekli, že chceme vidět v akci mladé kluky. V opačném případě nemá smysl pracovat s mládeží.