Při jeho první trefě doklepl puk do odkryté branky po přihrávce obránce Ondřeje Němce. „Je to gól, který by dal každý, ale v mé situaci jde o ohromnou vzpruhu," oddechl si třicetiletý forvard.

Nastoupil jste v centru prvního útoku místo Martina Nečase. Byl to velký herní skok ze čtvrté řady?

V prvním útoku jsou zkušení hráči, kteří si umí najet. Teď jsem hrál s kluky, kteří mají kvalitu, ale mají spíš vše před sebou. Kdežto Mara Kvapil s Martinem Eratem jsou v top formě. Bylo to pro mě osvěžení.

Co se pro vás změnilo posunem do první formace?

Ve čtvrté pětce má člověk jiné povinnosti, není to tolik o střílení gólů, ale spíš o tom, aby je útok nedostával. Pak na mě lidé koukají, že jsem loni dal dvacet gólů, teď mám jeden, takže je něco špatně. Ale má role byla jiná. Ve čtvrté pětce jsme odehráli dobré zápasy.

Jenže body nepřibývaly…

Měl jsem za sebou nadstandardní sezony, kdy se mi dařilo a určitě jsem nepočítal, že začnu takto. Kádr je ale nabitý a prostě na mě zbyla čtvrtá lajna. Určitě nejsem typ hráče, který se uráží, nebo rozčiluje. Každý to má však v hlavě a pak o sobě pochybuje. Zaplať pánbůh za takový zápas, kdy si dokážete, že jste hokej nezapomněl.

Minulý rok jste nastupoval v reprezentaci. Další sraz se blíží. Jste rád, že jste se gólově chytl?

Jde o hroznou vzpruhu, ale jinak je tady daleko víc kluků, kteří mají úplně jinou formu. Dávají dva góly běžně. Na nároďák není vůbec žádná šance. (usmívá se)