V zámoří absolvoval přípravný kemp a připsal si debut v nejslavnější lize světa. „Byla to neuvěřitelná zkušenost a jsem šťastný, že jsem si poprvé zahrál za Carolinu. Teď je ale čas vrátit se do Komety,“ uvedl Nečas na sociální síti Instagram.

Mladý hokejista brněnské Komety Martin Nečas.
Dobří holubi se vracejí. Martin Nečas míří zpět do Komety

Jordan Staal, Victor Rask, Derek Ryan, Elias Lindholm, Marcus Kruger, Janne Kuokannen – to je výčet hráčů, kteří jsou na soupisce Hurikánů vedení jako centři. Nečas si zahrál jen v aréně Rogers Place v Edmontonu. Při porážce 3:5 strávil na ledě 6 minut a 54 sekund. „Martin si řekl, co a jak. Nikdo ho ze žádné strany netlačil. Je to o hráčovi, aby byl spokojený a dařilo se mu. Důležitý je čas na ledě, který bohužel neměl jako top šest útočníků. Nechodil na přesilovky a oslabení, kterých je v NHL za zápas hodně,“ sdělil Deníku Rovnost Nečasův agent Marek Vorel ze společnosti Global Management Group.

Centři Komety
Jan Hruška – 14 zápasů, 6 bodů (3 góly + 3 asistence), +1
Leoš Čermák – 11, 3 (1+2), +2
Vojtěch Němec – 16, 7 (5+2), +5
Lukáš Nahodil – 15, 3 (0+3), +1
Martin Dočekal (hraje spíš na křídle) – 15, 7 (4+3), +13
Martin Nečas (minulá sezona v Kometě) – základní část: 41, 15 (7+8), play-off: 10, 4 (4+0)

Kam s Nečasem?
Talentovaný centr může zaujmout místo v prvním útoku po boku Martina Erata stejně jako minulý rok v základní části. V play-off se mu zase dařilo vedle Hynka Zohorny a Alexandre Malleta.

Právě do prvních dvou formací však s osmnáctiletým útočníkem Hurricanes počítají. „Vedení Caroliny bylo spokojené až překvapené, co už umí ve svém věku. Byla to pro něj obrovská zkušenost. Probírala se možnost jít do juniorky, na farmu, nebo do Komety. Komunikace s vedením Caroliny je úplně bezproblémová. Nic si striktně nediktovalo. Když se podepisovala smlouva, bylo předjednané, že při odchodu do Evropy to bude pouze Kometa,“ prohlásil Vorel, brněnský odchovanec a bývalý útočník Komety či znojemských Orlů, který si zahrál 399 duelů v extralize.

Nečas v pondělí přiletěl do České republiky a majitel brněnského klubu Libor Zábranský jej hned zapojí do týmu. „Pravda je, že jsem Nečimu hrozně přál, aby se tam udržel. Ale za Kometu jsme rádi, že dohraje sezonu tady,“ řekl Zábranský po nedělním vítězném utkání 2:0 v Mladé Boleslavi.

Jeho mužstvo je na prvním místě extraligy a Nečas zřejmě už v pátek pomůže Kometě hájit vedení doma proti Zlínu. „Mám představu, kde bude. To si zatím nechám pro sebe. Vůbec nepochybuju o tom, že hned nastoupí, pokud bude zdravý a bude stoprocentní. Na to ho znám moc dobře,“ dodal Zábranský.

Socha prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka na Komenského náměstí promluvila. Alespoň prostřednictvím háčkované dečky, která se na ni v pondělí dopoledne objevila. Nesla slovo Padnu.
Socha prezidenta Masaryka opět "promluvila". Padnu, stálo na háčkované dečce

Nečas podepsal v červenci s Carolinou tříletý kontrakt, při němž si ročně vydělá téměř devatenáct milionů korun. „Jde o nováčkovský kontrakt s tím, že když hráč v první sezoně neodehraje devět a víc zápasů v NHL, platnost smlouvy se posouvá o rok,“ uzavřel čtyřicetiletý Vorel.