„O žádné klauzuli mezi kluby nevím, takže snad nastoupím. Bude to pro mě zvláštní zápas, i když jsem v Brně tolik času nestrávil," tvrdil bek, který na jihu Moravy nenaplnil očekávaní produktivního zadáka.

Brněnský kouč Vladimír Kýhos čeká, že Nosek své kvality předvede hned. „Mám takovou zkušenost. Hráč, kterému se někde nedaří, proti svému bývalému klubu předvede dobrý výkon," podotkl kouč.

Jeho parta na konci roku ovládla tři těžká utkání v řadě, v roce 2014 na výhru čeká. „Proti Spartě jsme předvedli vyrovnaný zápas. V Litvínově jsme neukázali výkon, jaký jsme chtěli. Dolehly na nás předchozí těžké zápasy. Teď máme čas na obnovu sil," poukázal Kýhos na lednovou volnější termínovou listinu extraligy se dvěma zápasy v týdnu.

V tabulce šestí Oceláři prožili mizerný prosinec. Ten už ale zažehnali předchozími třemi výhrami. „V útoku mají sílu. I když jim to momentálně nestřílí jako loni, jsou to pořád nebezpeční hráči. A vlastně všechny lajny, které mají," přiznal respekt k pátečnímu soupeři trenér čtvrtého celku tabulky.

Minimum trestů

Jeho protějšek na třinecké střídačce Jiří Kalous dbá na disciplínu a ze svého týmu udělal nejdisciplino­vanější celek extraligy.

Jenže mu chybí tradiční kadence v útoku z minulých sezon. „Ale teď jsme dvakrát vyhráli venku, i předtím jsme sehráli dobré zápasy. Například v Hradci nebo v Litvínově. Potkalo nás ale to, co naposledy Slavii proti nám. Neproměňovali jsme šance. V Praze jsme je dali," oddechl si po výhře 3:1 v O2 Areně Kalous.

„Doufám, že si udržíme produktivitu z předešlého zápasu. Koncovka nás srážela, ale už vidím pokrok," prohlásil Kalous.

Kometa zatím vyčkává, jak naloží s nedávnými marody. Jan Káňa se na ledě objeví, otazníky stále visí nad Jakuby Kreisem i Svobodou. To Třinci schází pouze zraněný bek Zíb, včera však kádr Slezanů opustil útočník Zagrapan s obráncem Lojkem.

Zápas začíná v pátek v šest hodin večer.