Slovenský zadák žádá před play off fanoušky, aby při týmu v nelehkých chvílích stáli. „Jsme rádi, že jich chodí plno, ale není to tak, že luskneme prsty a vyhrajeme. Pískot nám nepomůže. Oni jsou náš šestý hráč, stále tvrdím, že jsou nejlepší. Když za námi budou stát, věřím, že to dotáhneme daleko," vyzývá Kováčik.

Psychickou odolnost fanoušků, ale zejména brněnských hokejistů, v úterý prověřil comeback Kladna, které dotáhlo z 0:3 na 3:3. „Dostaneme jeden dva góly a pak se nám hraje těžko, začneme být pod tlakem. Máme v hlavách šance, které jsme neproměnili. Místo stavu 6:1 je to 3:3 a puky nám začínají odskakovat," popisuje hráč s šestkou na dresu.

Výhra 4:3, kterou zařídil v prodloužení obránce Michal Kempný, Kometě pomohla zahojit rány po ostudě v Třinci. „Po takovém fiasku jsme rádi, že jsme zápas ubojovali. Neměli jsme lehkého soupeře. Neznamená to, že když je v tabulce třináctý, má špatný mančaft," ocenil sílu Kladna autor tří letošních gólů.

Kováčikovi zatrnulo, když krátce před koncem vyfasoval čtyři trestné minuty. „Kluci to perfektně ubránili, nakonec se štěstí přiklonilo k nám. Možná proto, že jsme celý zápas bojovali," hodnotí.

Všechny tři branky v základní hrací době vstřelila Kometa buď z tečí před brankou, nebo z dorážek. „Hráči před kasou odváděli dobrou práci, klobouk dolů před nimi. Snažíme se plnit pokyny trenérů, snad se jim to líbí," usměje se.

V pátek zakončí Kováčik se spoluhráči základní část na ledě Karlových Varů, kde ještě bude bojovat o umístění v první čtyřce. „Strašně rádi bychom začínali doma," vzhlíží ke čtvrtfinále play off, kde Brňané mohou narazit na Plzeň, Třinec, Zlín či Hradec Králové.

Na program se tak dostává i tradiční zvyk v podobě neoholených tváří. „V tom má velké slovo kapitán. Co řekne Leo (Leoš Čermák – pozn. red.), to je svaté," dodává.